Viikunanamit

Viikunanamit valmistetaan kuivatuista viikunoista, jotka liotetaan konjakissa. Ei siis mitään lapsille, mutta aikuiset ottavat mielellään palan näitä maistuvia nameja, jotka kuulostavat maukkailta hampaiden välissä.

Neljälle

  • 250 g kuivattuja viikunoita
  • 200 g marsipaania
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl konjakkia
  • 50 g rouhittua tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Hienonna viikunat tai jauha ne tehosekoittimessa. Lisää konjakki ja anna maustua hetki. Raasta marsipaani karkeasti. Sekoita marsipaani ja viikunamurut. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan.

2. Joko voit kierittää massasta palloja, kuten kuvassa, tai teet massasta pötkylän, jonka leikkaat viistoiksi paloiksi. Sulata suklaa kulhossa lämpimän vesikattilan yllä. Varo, ettei vesi kiehu, silloin suklaa rakeutuu.

3. Kasta viikunanamit puoliksi sulaan suklaaseen. Laita ne leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa. Säilytä kannellisessa purkissa, laita kerrosten väliin voipaperia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!