Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viikunanamit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 250 g kuivattuja viikunoita
  • 200 g marsipaania
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl konjakkia
  • 50 g rouhittua tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Hienonna viikunat tai jauha ne tehosekoittimessa. Lisää konjakki ja anna maustua hetki. Raasta marsipaani karkeasti. Sekoita marsipaani ja viikunamurut. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan.

2. Joko voit kierittää massasta palloja, kuten kuvassa, tai teet massasta pötkylän, jonka leikkaat viistoiksi paloiksi. Sulata suklaa kulhossa lämpimän vesikattilan yllä. Varo, ettei vesi kiehu, silloin suklaa rakeutuu.

3. Kasta viikunanamit puoliksi sulaan suklaaseen. Laita ne leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa. Säilytä kannellisessa purkissa, laita kerrosten väliin voipaperia.

Viikunanamit valmistetaan kuivatuista viikunoista, jotka liotetaan konjakissa. Ei siis mitään lapsille, mutta aikuiset ottavat mielellään palan näitä maistuvia nameja, jotka kuulostavat maukkailta hampaiden välissä.

Lisää aiheesta:

Sorbetilla täytetyt mantelikupit hedelmien keraFudgeJoulukuulatAppelsiinitryffelitMaustetut suklaatryffelitSuklaatryffelit
MakeisetKananmunatonKasvisruokaPikkujoulutJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku