Viikunakakku
Onko sinulla joulun jälkeen kaapissa ylimääräisiä viikunoita? Leivo niistä konjakilla ja sherryllä maustettu viikunakakku.
1 kakkuun
- 200 g viikunoita, pieninä paloina
- 6 cl konjakkia tai sherryä
- 200 g voita
- 1 ¼ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 50 g hienonnettuja manteleita
Valmistusohje
1. Laita viikunat likoamaan konjakkiin tai sherryyn 3-4 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan.
3. Yhdistä muut ainekset ja sekoita mukaan taikinaan.
4. Vatkaa valkuaiset ja kääntele ne mukaan viimeiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka