Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viikunakakku portviinissä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10 palaan

  • 160 g kuivattuja viikunoita
  • 3 dl portviiniä
  • 4 kanelitankoa
  • 3 kokonaista mausteneilikkaa

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 125 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 200 g mantelimassaa
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna portviini ja mausteet. Kaada lämmin marinadi viikunoiden päälle ja anna niiden maustua yön yli.

2. Piirastaikina: Sekoita jauhot, sokeri, voi ja 1 muna taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia. Vuoraa matalareunainen vuoka (halkaisija n. 22 cm) taikinalla, painele taikina hieman reunojen yli. Pistele pohjaan muutamia reikiä ja laita vuoka pakkaseen 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia.

3. Sekoita mantelimassa ja voi. Lisää 4 kananmunaa yksi kerrallaan, kääntele mukaan vehnäjauhot. Paloittele viikunat. Täytä vuoka manteliseoksella ja lisää viikunanpalat. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Laita pala foliota piiraan päälle viimeiseksi 10 minuutiksi, jottei kakku saa liikaa väriä.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-tomaattipiirakka paprikallaHedelmäinen joulupullaSuloiset reikäkakutKolapiirakka viinimarjojen keraPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraJuustopiirakka
HedelmäkakkuJouluKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tässä kakussa on monia, voimakkaita makuja. Se leivotaan kuivatuista viikunoista, jotka ovat saaneet liota kanelilla ja neilikalla maustetussa portviinissä yön yli. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Kevyesti vatkattu kerma sopii hyvin sen kanssa. Tarvitset matalareunaisen vuoan.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku