Suomalaisista villiyrteistä voi valmistaa herkullisen ja edullisen salaatin Marttojen ohjeilla.
Ainekset
- vuohenputken nuoria lehtiä
- voikukanlehtiä
- horsmanlehtiä
- litulaukanlehtiä
- siankärsämönlehtiä
- 1 tuore kurkku
Valmistusohje
Leikkaa tai revi lehdet. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Sekoita ainekset keskenään. Valmista kastike kermaviilistä tai bulgarianjogurtista, johon on sekoitettu tillisilppua, hienonnettua ruohosipulia, 1–2 hienonnettua valkosipulin kynttä ja ripaus suolaa. Tarjoa kastike erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!