Vihreää vasikkaa

Tämä resepti on omistettu 1-vuotiaalle Lauralle. Pienet lapsetkin haluavat syödä hyvin, ja saada myös silmänruokaa. Anna heidän löytää uusia makuja ja koostumuksia rauhassa, niin he jatkavat usein sillä tiellä.

Neljälle

  • 300 g vasikanlihaa luineen
  • 6 dl vettä
  • 1 palsternakka
  • ½ pieni keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 laakerinlehti
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 100 g pakasteherneitä
  • 4 dl makaronia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset, viipaloi porkkana, jaa palsternakka neljään osaan pituussuuntaan ja poista keskeltä puumainen juuri, hienonna sipuli. Laita liha kiehuvaan veteen, keitä pari minuuttia ja huuhdo sitten liha kylmässä vedessä. Anna lihan porista uudessa vedessä vihannesten, laakerinlehden ja pippurien kanssa n. 1 tunti, kunnes liha irtoaa luusta.

2. Keitä makaronit 3 dl lientä lihan keittämisestä, keittoaika löytyy pakkauksesta. Kaada vesi pois, ripottele persiljaa valmiiden makaronien päälle.

3. Nosta liha liemestä ja paloittele pieniksi paloiksi. Nosta porkkanat liemestä. Anna herneiden kiehua lämpimiksi, sekoita palsternakka ja herneet lopun liemen kanssa kastikkeeksi sauvasekoittimella. Sekoita lihat ja porkkanaviipaleet kastikkeeseen. Tarjoile makaronien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.