Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreää vasikkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 300 g vasikanlihaa luineen
  • 6 dl vettä
  • 1 palsternakka
  • ½ pieni keltasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 laakerinlehti
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 100 g pakasteherneitä
  • 4 dl makaronia
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista vihannekset, viipaloi porkkana, jaa palsternakka neljään osaan pituussuuntaan ja poista keskeltä puumainen juuri, hienonna sipuli. Laita liha kiehuvaan veteen, keitä pari minuuttia ja huuhdo sitten liha kylmässä vedessä. Anna lihan porista uudessa vedessä vihannesten, laakerinlehden ja pippurien kanssa n. 1 tunti, kunnes liha irtoaa luusta.

2. Keitä makaronit 3 dl lientä lihan keittämisestä, keittoaika löytyy pakkauksesta. Kaada vesi pois, ripottele persiljaa valmiiden makaronien päälle.

3. Nosta liha liemestä ja paloittele pieniksi paloiksi. Nosta porkkanat liemestä. Anna herneiden kiehua lämpimiksi, sekoita palsternakka ja herneet lopun liemen kanssa kastikkeeksi sauvasekoittimella. Sekoita lihat ja porkkanaviipaleet kastikkeeseen. Tarjoile makaronien kera.

Tämä resepti on omistettu 1-vuotiaalle Lauralle. Pienet lapsetkin haluavat syödä hyvin, ja saada myös silmänruokaa. Anna heidän löytää uusia makuja ja koostumuksia rauhassa, niin he jatkavat usein sillä tiellä.

Lisää aiheesta:

Maissikeitto grillikanasta (Rotisseriekanakeitto) Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraNopea lihakeittoVasikkaa kastikkeessa pinaatin ja sellerin keraVihreä hernekeitto kanafileen ja pastan keraNaudanliha- ja juuresviillokki
VasikanpaistiGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet