Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreää soppaa ja lisukkeita

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g pinaattia, tuoretta tai pakastettua
  • 500 g luutonta naudanlihaa, esim. etuselkää
  • 1 l vettä
  • 1 keltasipuli, kuorittu ja hienonnettu
  • suolaa ja mustapippuria
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 tl jauhettua korianteria

Lisukkeeksi

  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 4 pitaleipää
  • 2 dl keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Laita liha isoon kattilaan ja kaada päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto lusikan avulla. Lisää hienonnettu sipuli, suola ja pippurit. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia. Laita riisi kiehumaan.

2. Hienonna pinaatti. Nosta lihat kattilasta ja pidä lämpimänä. Laita pinaatti liemeen ja anna kiehua 5 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia voissa 1-2 minuuttia. Mausta korianterilla ja kaada valkosipuli voin kera soppaan.

3. Kuutioi lihat hienoksi. Leikkaa pitaleivät paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli, sekoita sipuli viinietikan kanssa. Tarjoile soppa pitaleipäpalojen, keitetyn lihan, viinietikkasipulin ja keitetyn riisin kera, kaikki eri kulhoista.

Lisää aiheesta:

Thai-maustettu kanapataKana-maapähkinäkeittoKala-äyriäispastaPastaa villisikakastikkeessaLohta paistokasarissaPunasipulikeitto ja juustomunakas
PinaattikeittoAlkuruoatLiharuokaKananmunatonPääruoatKeitot

Tämä on herkullinen vihreä soppa, jonka resepti on lähtöisin Egyptistä. Sopan kanssa tarjoillaan lisukkeita erillisistä kulhoista. Yksi kulhollinen keitettyä riisiä, yksi hienosti kuutioitua lihaa, yksi viinietikkamarinoitua sipulia ja yksi kulhollinen pieniä pitaleivänpalasia.

Tuoreimmat aiheesta

Pinaattikeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nokkos-pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Frikadelli-pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Perunainen pinaattikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vihreää soppaa ja lisukkeita