Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreää parsaa ja leipähöystöä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tarjoa tämä parsaruoka alkupalaksi, lisukkeeksi tai noutopöydästä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 kg tankoparsaa

Leipähöystö

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pkt pekonia
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä parsaa kevyesti suolatussa vedessä 3-5 minuuttia. Huuhtele jääkylmällä vedellä ja anna jäähtyä.

2. Poista leipäviipaleista reunat ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot rapeiksi voissa. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit, hienonna ruohosipuli ja silppua munat..

3. Sekoita varovasti leipäkuutiot, pekoni, tomaatit, ruohosipuli ja munahakkelus. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele parsat kauniisti tarjoiluvadille ja levitä päälle leipähöystö.

Lisää aiheesta:

Pekonilla ja herkkusienillä täytetyt avokadotMunapaahtoleipä ja kuuma vihannessalaattiTäytetyt punasipulit selleripohjallaEspanjalainen salsaLämpimät kasvikset yrttikastikkeen keraKylmä savukassler peston kera
ParsaAlkuruoatLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta