Vihreää parsaa ja leipähöystöä

Tarjoa tämä parsaruoka alkupalaksi, lisukkeeksi tai noutopöydästä.

4 annosta

  • 1 kg tankoparsaa

Leipähöystö

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 50 g voita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pkt pekonia
  • ruohosipulia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä parsaa kevyesti suolatussa vedessä 3-5 minuuttia. Huuhtele jääkylmällä vedellä ja anna jäähtyä.

2. Poista leipäviipaleista reunat ja leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Paista kuutiot rapeiksi voissa. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Kalttaa ja kuori tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaatit, hienonna ruohosipuli ja silppua munat..

3. Sekoita varovasti leipäkuutiot, pekoni, tomaatit, ruohosipuli ja munahakkelus. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele parsat kauniisti tarjoiluvadille ja levitä päälle leipähöystö.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.