Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihreä kukkakaalikeitto ja munatoast

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 700 g kukkakaalia
  • ½ purjo (vain vihreä osa)
  • 2 perunaa
  • 10 dl vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria

Munatoastit

  • 4 paksua viipaletta vuokaleipää
  • 4 pientä munaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Koristeeksi

  • persiljaa

Valmistusohje

1. Puhdista kukkakaali ja jaa se nuppuihin. Säästä 1/4 koristeluun. Kuori ja viipaloi perunat. Puhdista purjon vihreä osa ja suikaloi. Kuumenna vihannesliemi kiehuvaksi ja lisää purjo, kukkakaali ja perunat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Soseuta keitto sileäksi joko sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tms. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kattilaan säästetyt kukkakaalinnuput ja keitä ne pehmeiksi. Kuumenna keitto ennen tarjoilua.

3. Munatoast: Leikkaa vuokaleivästä neljä kappaletta 3 sentin paksuista viipaletta. Nypi leivänsisustaa pois viipaleen keskeltä, niin että muodostuu pieni syvennys, noin puoli senttiä syvä ja 5 senttiä läpimitaltaan. Ruskista leivät voissa syvennys alaspäin. Käännä leivät ja riko muna jokaiseen leipäkoloon. Paista leipiä alhaisella lämmöllä, kunnes munat hyytyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele persiljalla ja tarjoile sopan kumppanina.

Kukkakaalikeitto on turhaan unohdettu: se on helppo valmistaa ja aina yhtä hyvää. Jos haluat keittoon vielä enemmän näköä ja makua, ripottele pinnalle rapeaksi paistettua pekonia tai pieniä prinssinakkeja. Silloin se sopii hienosti esimerkiksi viikonlopun brunssille tai lunssille. Tarjoile vielä englantilaisen munatoastin kanssa, ja ihastutat kaikki!

Lisää aiheesta:

Syksyinen sipulikeittoMunapaahtoleipä ja kuuma vihannessalaattiCrème VichyssoiseKaalikääryleet tomaattikastikkeessaFrittata prinssinakkien, purjon, perunan ja tomaatin keraPaprikakeitto krutonkien kera
KukkakaalikeittoKeitotKasvisruokaPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kukkakaalikeitto
  • 14.02.202010:01
    Gluteeniton

    Paul Bertollin kuuluisa kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kukkakaalikeittoa kanafrikadellien kera

  • 02.05.201315:32
    Kananmunaton

    Sami Salosen kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Rapuherkut

    Kukkakaalikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Vihreä kukkakaalikeitto ja munatoast