Vihreä hernekeitto

Tämä on yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Helppo valmistaa ja superherkullinen!

Neljälle

  • 400 g pakastettuja vihreitä herneitä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa. Lisää herneet, liemi, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

2. Ota 1 dl keittoa kattilasta, sekoita loput tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada sekoittamaton soppa takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja