Vihreä hernekeitto

Tämä on yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Helppo valmistaa ja superherkullinen!

Neljälle

  • 400 g pakastettuja vihreitä herneitä
  • 1 pieni keltasipuli
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa. Lisää herneet, liemi, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.

2. Ota 1 dl keittoa kattilasta, sekoita loput tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada sekoittamaton soppa takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!