Vihreä hernekeitto
Tämä on yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Helppo valmistaa ja superherkullinen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g pakastettuja vihreitä herneitä
- 1 pieni keltasipuli
- 5 dl kasvislientä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa. Lisää herneet, liemi, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.
2. Ota 1 dl keittoa kattilasta, sekoita loput tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada sekoittamaton soppa takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje