Tämä on yksinkertainen, mutta todella maukas keitto. Helppo valmistaa ja superherkullinen!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g pakastettuja vihreitä herneitä
- 1 pieni keltasipuli
- 5 dl kasvislientä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, paista voissa. Lisää herneet, liemi, viini ja kerma, keitä 5 minuuttia.
2. Ota 1 dl keittoa kattilasta, sekoita loput tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada sekoittamaton soppa takaisin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Tarjoile lämpimiltä, syviltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.