Viherpippurimaksapasteija

Tässä on taas uusi tapa maustaa maksapasteija.

Kahdeksalle

  • 300 g sianmaksaa
  • 500 g sianjauhelihaa, ei vähärasvaista
  • 5 cl sherryä
  • 3 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 prk Campbellin consommé-lientä
  • 2-3 rkl tuoreita viherpippureita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Soseuta maksa hienoksi taikinaksi, sekoita jauhelihan kanssa. Työstä mukaan mausteet, sherry, kerma, sipuli ja munat.

3. Täytä voideltu, korkea n. 1 litran uunivuoka taikinalla. Peitä alumiinifoliolla ja pistä siihen ilmareikiä.

4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti. Poista folio loppua kohden, anna jäähtyä.

5. Keitä sillä aikaa ohentamaton consommé kokoon kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.

6. Lusikoi consommé kylmälle pateelle, ripottele päälle viherpippureita. Laita jääkaappiin yön yli.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.