Viherpippurimaksapasteija
Tässä on taas uusi tapa maustaa maksapasteija.
Kahdeksalle
- 300 g sianmaksaa
- 500 g sianjauhelihaa, ei vähärasvaista
- 5 cl sherryä
- 3 ½ dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- 1 prk Campbellin consommé-lientä
- 2-3 rkl tuoreita viherpippureita
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Soseuta maksa hienoksi taikinaksi, sekoita jauhelihan kanssa. Työstä mukaan mausteet, sherry, kerma, sipuli ja munat.
3. Täytä voideltu, korkea n. 1 litran uunivuoka taikinalla. Peitä alumiinifoliolla ja pistä siihen ilmareikiä.
4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti. Poista folio loppua kohden, anna jäähtyä.
5. Keitä sillä aikaa ohentamaton consommé kokoon kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.
6. Lusikoi consommé kylmälle pateelle, ripottele päälle viherpippureita. Laita jääkaappiin yön yli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan