Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Viherpippurimaksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä on taas uusi tapa maustaa maksapasteija.

Kahdeksalle

  • 300 g sianmaksaa
  • 500 g sianjauhelihaa, ei vähärasvaista
  • 5 cl sherryä
  • 3 ½ dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
  • 1 prk Campbellin consommé-lientä
  • 2-3 rkl tuoreita viherpippureita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Soseuta maksa hienoksi taikinaksi, sekoita jauhelihan kanssa. Työstä mukaan mausteet, sherry, kerma, sipuli ja munat.

3. Täytä voideltu, korkea n. 1 litran uunivuoka taikinalla. Peitä alumiinifoliolla ja pistä siihen ilmareikiä.

4. Paista vesihauteessa uunin alatasolla reilu tunti. Poista folio loppua kohden, anna jäähtyä.

5. Keitä sillä aikaa ohentamaton consommé kokoon kunnes jäljellä on puolet. Anna jäähtyä.

6. Lusikoi consommé kylmälle pateelle, ripottele päälle viherpippureita. Laita jääkaappiin yön yli.

Lisää aiheesta:

JoulupasteijaJoulun maksapasteijaJoulun itsetehty maksapasteijaGlaseerattu kananmaksapasteijaItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaJouluLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija