Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihannespatee kurkkukastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista päivää ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

8-10 viipaleeseen

  • 600 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
  • 500 g erilaisia paloiteltuja vihanneksia, esim. palsternakkaa, selleriä, purjoa
  • noin 10 pientä porkkanaa
  • 5 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 10 liivatelehteä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta muskottia
  • 1 maustemitta nelimaustetta

Kastike

  • 4 dl kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria
  • kurkkurelissiä maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata pinaatti, purista vesi pois. Keitä kaikki vihannekset nopeasti kevyesti suolatussa vedessä, niin että ne ovat puoliksi pehmeitä. Soseuta hienonnetut vihannekset pyreeksi.

2. Laita 8 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä.

3. Vatkaa munat ja kerma. Sekoita puolet seoksesta pinaattiin, loput vihannespyreeseen. Mausta pinaatti muskotilla, vihannesseos nelimausteella. Jaa liivate molempiin seoksiin.

4. Vuoraa pitkulainen leipävuoka muovikelmulla, niin että se ulottuu reunojen yli.

5. Laita pohjalle vihannesseosta, sen päälle pinaattia. Peitä kuivalla liivatelehdellä. Sitten taas vihanneksia ja liivatelehti, päällimmäiseksi kerros pinaattia.

6. Paista vesihauteessa uunin keskitasolla kunnes patee on jähmettynyt, reilu tunti. Anna jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli kunnes kumoat sen ja vedät pois kelmun.

7. Sekoita kastike, tarjoile pateen kera.

Lisää aiheesta:

PorkkanagratiiniVihannes-kalapateeKassler FlorentineKalagratiini foliovuoassaJuustocurry herneiden keraYrttitarhalohta
PateeLisäkeruoatPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Patee
  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Kananpoika-papupaté

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kananmaksapatee

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohipatee juurisellerillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lohipatee

  • 05.12.201309:17
    Kevyt

    Raakaruokaa: Lanttupatee