Vihannespatee kurkkukastikkeella

Valmista päivää ennen tarjoilua.

8-10 viipaleeseen

  • 600 g pakastettua, hienonnettua pinaattia
  • 500 g erilaisia paloiteltuja vihanneksia, esim. palsternakkaa, selleriä, purjoa
  • noin 10 pientä porkkanaa
  • 5 kananmunaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 10 liivatelehteä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 maustemitta muskottia
  • 1 maustemitta nelimaustetta

Kastike

  • 4 dl kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria
  • kurkkurelissiä maun mukaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata pinaatti, purista vesi pois. Keitä kaikki vihannekset nopeasti kevyesti suolatussa vedessä, niin että ne ovat puoliksi pehmeitä. Soseuta hienonnetut vihannekset pyreeksi.

2. Laita 8 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä.

3. Vatkaa munat ja kerma. Sekoita puolet seoksesta pinaattiin, loput vihannespyreeseen. Mausta pinaatti muskotilla, vihannesseos nelimausteella. Jaa liivate molempiin seoksiin.

4. Vuoraa pitkulainen leipävuoka muovikelmulla, niin että se ulottuu reunojen yli.

5. Laita pohjalle vihannesseosta, sen päälle pinaattia. Peitä kuivalla liivatelehdellä. Sitten taas vihanneksia ja liivatelehti, päällimmäiseksi kerros pinaattia.

6. Paista vesihauteessa uunin keskitasolla kunnes patee on jähmettynyt, reilu tunti. Anna jäähtyä vuoassa jääkaapissa yön yli kunnes kumoat sen ja vedät pois kelmun.

7. Sekoita kastike, tarjoile pateen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.