Vihannespata arkimakkaralle
Kokeile mielellään maustettua tomaattimurskaa, esimerkiksi basilikalla maustettua. Valitse suosikkimakkaraasi: Vaikkapa wieniläisiä makkaroita, bratwurstia tai paistettuja prinssinnakkeja.
Neljälle
- 4 isoa perunaa
- 3 paprikaa
- 2 isoa punasipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pkt tomaattimurskaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Lisukkeeksi
- makkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat. Kuutioi paprikat ja lohko sipulit.
2. Laita perunat ja vihannekset uunivuokaan, mausta. Hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja tomaattimurska ja kaada vuokaan.
3. Laita vuoka uuniin ja kypsennä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 40 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria