Vihannespasta jogurttikastikkeella
Tarjoile pastaa ja vihanneksia herkullisen happaman kastikkeen kera.
Neljälle
- 4 annosta tagliatellea
- 2 tl voita
- 2 kypsää tomaattia
- 1 porkkana
- 100 g vihreitä papuja
- 2 avokadoa
- 2 tl sitruunamehua
- 1 hyppysellinen rouhittua pippuria
Jogurttikastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta lävikössä. Sekoita voi pastaan ja pidä se lämpimänä. Sekoita jogurtti, sitruunamehu, suola ja pippuri kastikkeeksi. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Kalttaa, kuori ja lohko tomaatit. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi paloiksi juureskuorijan avulla. Keitä pavut lähes pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Halkaise avokadot, poista kivet ja lohko hedelmäliha, purista niiden päälle sitruunamehua.
3. Asettele pastaa lämpimille, syville lautasille. Laita päälle tomaattia, papuja, porkkanaa ja avokadoa. Ripottele päälle rouhittua mustapippuria, tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan