Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vihanneslasagne sienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aivan kuten italialaisen alkuperäislasagnen, tämä kasvislasagnenkin maku vain paranee, jos sen valmistaa päivää ennen syömistä ja lämmittää ennen tarjoilua.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 12 lasagnelevyä
  • 1 dl gratiinijuustoraastetta

Vihanneskastike

  • 1 keltasipuli
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 munakoiso
  • 400 g tuoreita sieniä
  • öljyä paistamiseen
  • 600 g tomaattimurskaa
  • 4 dl tomaattimehua
  • 1 rosmariininoksa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 timjaminoksaa
  • 1 ½ rkl hunajaa

Juustokastike

  • 6 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl juustoraastetta
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Vihanneskastike: Kuori sipuli, valkosipuli ja porkkana ja hienonna ne erikseen. Huuhdo, puhdista ja paloittele munakoiso, hienonna palat. Hienonna myös sienet erittäin pieneksi. Paista sipuli ja valkosipuli kullankeltaisiksi öljyssä ja laita ne suureen kattilaan.

Paista porkkanat ja munakoisot erikseen öljyssä, lisää kattilaan. Lisää tomaattimurska ja tomaattimehu. Lisää rosmariini, laakerinlehdet, timjami ja hunaja. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, niin että kastike paksunee ja maut löytävät toisensa.

2. Juustokastike: Kuumenna maito ja kerma kiehuvaksi kattilassa. Sulata voi toisessa kattilassa, ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää keitettyä kermamaitoa vähän kerrallaan, samalla koko ajan vatkaten. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Lisää juustoraaste loppua kohti, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka öljyllä. Lado vuorotellen lasagnelevyjä, juustokastiketta ja vihannesseosta vuokaan. Laita päällimmäiseksi juustokastiketta ja juustoraastetta. Paista uunissa 30-35 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet (kokeile veitsellä).

Lisää aiheesta:

Lasagne BéchamelJauhelihalasagneKasvislasagne papujen keraLammaslasagneVegetaarinen gourmetlasagneLasagne kolmella juustolla ja kantarelleilla
KasvislasagneKasvisruokaSienisatoGoGreenPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne
  • 25.02.202209:06
    Lasagne

    Katin mehevä juureslasagne valmistuu edullisista raaka-aineista

  • 27.01.202013:04
    Moussaka

    Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa

  • 29.01.201814:27
    Lasagne

    Kasvislasagne

  • 25.10.201614:16
    Pääruoat

    Munakoiso-zucchinilasagne ja tomaattikompotti

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Porkkana-kesäkurpitsalasagne