Vihannesgratiini makkaralla

Vaihda makkaran lisukkeena usein käyttämäsi perunamuusi ja makaronit maukkaaseen gratiiniin. Myös bataatti ja juuriselleri sopivat siihen hyvin.

Neljälle

  • ¾ kg perunoita
  • 1 iso porkkana
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 paprika
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl lientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa ja mustapippuria
  • n. 400 g lenkkimakkaraa
  • ½ dl persiljaa
  • oliiviöljyä vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, porkkana ja sipuli. Suikaloi paprika. Sekoita tomaattimurska, puristettu valkosipuli, liemi ja tomaattipyree, mausta seos.

2. Lado vuorotellen perunoita, kasviksia ja tomaattiseosta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Peitä foliolla. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.

3. Poista folio, laita viipaloitu makkara gratiinin päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!