Vihannesgratiini makkaralla
Vaihda makkaran lisukkeena usein käyttämäsi perunamuusi ja makaronit maukkaaseen gratiiniin. Myös bataatti ja juuriselleri sopivat siihen hyvin.
Neljälle
- ¾ kg perunoita
- 1 iso porkkana
- 1 iso keltasipuli
- 1 paprika
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl lientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja mustapippuria
- n. 400 g lenkkimakkaraa
- ½ dl persiljaa
- oliiviöljyä vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, porkkana ja sipuli. Suikaloi paprika. Sekoita tomaattimurska, puristettu valkosipuli, liemi ja tomaattipyree, mausta seos.
2. Lado vuorotellen perunoita, kasviksia ja tomaattiseosta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Peitä foliolla. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
3. Poista folio, laita viipaloitu makkara gratiinin päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan