Vihannesgratiini makkaralla
Vaihda makkaran lisukkeena usein käyttämäsi perunamuusi ja makaronit maukkaaseen gratiiniin. Myös bataatti ja juuriselleri sopivat siihen hyvin.
Neljälle
- ¾ kg perunoita
- 1 iso porkkana
- 1 iso keltasipuli
- 1 paprika
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl lientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja mustapippuria
- n. 400 g lenkkimakkaraa
- ½ dl persiljaa
- oliiviöljyä vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat, porkkana ja sipuli. Suikaloi paprika. Sekoita tomaattimurska, puristettu valkosipuli, liemi ja tomaattipyree, mausta seos.
2. Lado vuorotellen perunoita, kasviksia ja tomaattiseosta kevyesti voideltuun uunivuokaan. Peitä foliolla. Paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia.
3. Poista folio, laita viipaloitu makkara gratiinin päälle ja paista vielä 10 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta