Mainos

Viehkeä vattupiirakka

Kesällä herkutellaan vadelmilla. Pyöreillä piirakkapohjilla syntyy helposti ja kätevästi maukas herkku kahvipöytään.

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • 100 g vadelmahilloa
  • 2-3 dl vadelmia
  • 2-3 dl karhunvadelmia
  • 2 dl maitorahkaa tai maustettua rahkaa
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 2 munaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Painele sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä päälle hillo, vadelmat sekä rahka, johon on sekoitettu kookosmaito ja muna.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä paksumpi piirakka ja pidempi paistoaika.

VINKKI: Jos et saa karhunvadelmia, käytä piirakkaan n. 5 dl vadelmia. Myös mustikat, puolukat ja lakat sopivat. Kookosmaidon tilalla voi käyttää kermaa tai kermaviiliä

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!