Vesikranssit
Nämä ovat oikein mureita pikkuleipiä. Nimi tulee siitä, taikinan ainoa neste on vesi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 30 kpl
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g voita
- 4-5 rkl kylmää vettä
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää voi ja sekoita. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä notkeaksi taikinaksi.
2. Pyöritä ohuita pitkoja, jotka jaat 8-10 cm pitkiksi paloiksi, muotoile ne rinkuloiksi.
3. Penslaa kranssit vatkatulla munalla, kasta ne raesokeriin ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia, anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa