Vesikranssit

Nämä ovat oikein mureita pikkuleipiä. Nimi tulee siitä, taikinan ainoa neste on vesi.

n. 30 kpl

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g voita
  • 4-5 rkl kylmää vettä
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää voi ja sekoita. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä notkeaksi taikinaksi.

2. Pyöritä ohuita pitkoja, jotka jaat 8-10 cm pitkiksi paloiksi, muotoile ne rinkuloiksi.

3. Penslaa kranssit vatkatulla munalla, kasta ne raesokeriin ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia, anna jäähtyä ritilällä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!