Vesikranssit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5667226/landscape16_9/515/290/b393a9f5e9b88f1b0fc30cc1d8c0cac9/Ma/897387-2868.jpg)
Julkaistu
Nämä ovat oikein mureita pikkuleipiä. Nimi tulee siitä, taikinan ainoa neste on vesi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
n. 30 kpl
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 125 g voita
- 4-5 rkl kylmää vettä
- 1 kananmuna penslaukseen
- raesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää voi ja sekoita. Lisää vesi vähän kerrallaan ja työstä notkeaksi taikinaksi.
2. Pyöritä ohuita pitkoja, jotka jaat 8-10 cm pitkiksi paloiksi, muotoile ne rinkuloiksi.
3. Penslaa kranssit vatkatulla munalla, kasta ne raesokeriin ja laita leivinpaperille pellille. Paista uunin keskitasolla 7-8 minuuttia, anna jäähtyä ritilällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka