Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Verivanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdelletoista

  • 1 ½ l sianverta
  • 3 dl vahvaa lihalientä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 150 g ihraa
  • 150 g siirappia
  • 150 g silavaa
  • 100 g omenakuutioita
  • 75 g rusinoita (ei välttämätön)
  • 1 rkl kuivattua meiramia
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • ½ rkl suolaa
  • 1 maustemitta murskattua maustepippuria
  • 2 maustemittaa murskattua valkopippuria

Vuokiin

  • 1 rkl voita
  • 200 g korppujauhoa

Tarjoiluun

  • paistettua siansivua
  • puolukkasurvosta

Lisäksi

  • 2 kpl 1,5 litran vuokaa

Valmistusohje

1. Jos käytät pakastettua verta, sen pitää sulaa jääkaapissa yön yli. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja silppua sipuli ja paista kullankeltaiseksi voissa. Siivilöi veri ja sekoita lihaliemen kanssa. Leikkaa ihra ja omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita veriseokseen ihra, siirappi, silava, omena ja rusinat. Mausta meiramilla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita kaikki ainekset hyvin ja paista pannulla pieni tilkka maistettavaksi. Voitele vuoat voilla ja jauhota korppujauholla. Täytä vuoat veriseoksella ja paista vesihauteessa uunin alatasolla 2 ½ - 3 tuntia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Tikun pitää pysyä kuivana, jos vanukas on kypsää.

3. Anna vanukkaiden jäähtyä hieman ennen kuin kumoat ne vuoista. Laske noin 150 g vanukasta yhteen annokseen. Paista sentin paksuisia viipaleita miedolla lämmöllä paistinpannulla erittäin pienessä rasvamäärässä. Tarjoile rapeaksi paistetun siansivun tai pekonin sekä puolukkasurvoksen kanssa. Verivanukas voidaan tarjoilla vastapaistettuna tai säilyttää jääkaapissa muutamia päiviä. Sen voi myös pakastaa kolmeksi kuukaudeksi.

Lisää aiheesta:

Kotitekoinen maksapateeSmoolantilainen karkea maksapasteijaJänispatéJouluinen maksapasteijaMaalaispaté pikkukurkkujen keraHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
Suolainen vanukasKananmunatonHalloweenPääruoatLiharuoka

Entisajan maalaisyhteiskunnassa teurastukset tehtiin syksyllä ja parhaat lihat suolattiin talveksi. Ensimmäiseksi käytettiin tuoreeltaan sisäelimet ja veri. Tuolloin veriruoat olivat jokasyksyisiä. Nyt harvat veriruoat ostetaan valmiina. Toki joistakin kaupoista saa ostaa tuorettakin verta, toisista pakastettua.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Makaronivanukas simpukoilla ja currylla

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Lipeäkalavanukas

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohivanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohivanukas keitettyjen vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sillivanukas