Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Venäläispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on lasten suosikkiruoka, koska he pitävät kaikesta, joka voidaan levittää leivälle ja syödä käsin. Tarjoile ranskankerman tai vielä mieluummin smetanan kera.

Neljälle

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 200 g keräkaalia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 ½ hienonnettua punajuurta
  • 2 rkl punajuurilientä
  • 1 dl hienonnettua etikkakurkkua
  • 1 dl kylmää, keitettyä riisiä
  • 8 pitaleipää
  • ranskankermaa tai smetanaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli öljyssä. Paista jauheliha ja sekoittele se rakeiseksi.

2. Hienonna kaali ja lisää pannuun.

3. Hienonna punajuuret ja kurkut. Lisää lihaseokseen riisin kera. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Lisää punajuuriliemi. Kuumenna läpikuumaksi.

4. Tarjoile pitaleipien ja ranskankerman tai smetanan kanssa.

Lisää aiheesta:

Spagetti ja jauhelihakastikePasta Bolognese parmesaaniraasteen keraKaritsankyljykset ja sipuliperunatPaprikaleikeNopea ranskalainen lihapataMakkaraa kaalissa
JauhelihapataPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapata
  • 10.08.202214:08
    Kaalipata

    Jauheliha-kaalipata – helppoa ja nopeaa ruokaa

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata cajun-tapaan

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Jauhelihapata vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Chilipata

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Venäläispata