Venäläispata

Tämä on lasten suosikkiruoka, koska he pitävät kaikesta, joka voidaan levittää leivälle ja syödä käsin. Tarjoile ranskankerman tai vielä mieluummin smetanan kera.

Neljälle

  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 200 g keräkaalia
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 ½ hienonnettua punajuurta
  • 2 rkl punajuurilientä
  • 1 dl hienonnettua etikkakurkkua
  • 1 dl kylmää, keitettyä riisiä
  • 8 pitaleipää
  • ranskankermaa tai smetanaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli öljyssä. Paista jauheliha ja sekoittele se rakeiseksi.

2. Hienonna kaali ja lisää pannuun.

3. Hienonna punajuuret ja kurkut. Lisää lihaseokseen riisin kera. Mausta suolalla, pippurilla ja soijalla. Lisää punajuuriliemi. Kuumenna läpikuumaksi.

4. Tarjoile pitaleipien ja ranskankerman tai smetanan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja