Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän kuuluisan punajuurikeiton nimi on borssi, ja se on ihana tarjoilukeitto. Se on värikäs, ruokaisa ja maukas. Tarjoile hapankermanokareen kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 400 g punajuuria
  • 1 keltasipuli
  • purjon valkoinen osa
  • 200 g keräkaalia
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 l kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ranskankermaa
  • persiljaa tai tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, sipuli, porkkana ja selleri. Puhdista ja huuhdo kaali ja purjo.

2. Raasta puolet punajuurista sekä sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja kaali karkeasti. Viipaloi purjo ohuesti.

3. Sulata voi kattilassa ja paista suikaloidut kasvikset miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet, 10-15 minuuttia.

4. Raasta loput punajuuret hienosti ja siivilöi mehu. Lisää 1 dl punajuurimehua keittoon juuri ennen tarjoilua, se antaa keitolle hienon, punaisen värin.

5. Kaada soppa kuumille lautasille, koristele hienonnetulla persiljalla tai tuoreella timjamilla sekä nokareella ranskankermaa tai muuta hapankermaa.

Lisää aiheesta:

Valkosipulinen punajuurikeittoPerunaraguu ja punajuurisoseBorssi – venäläinen punajuurikeittoJuureskeitto sahramin ja punaisten papujen keraJuureskeittoLammas-vihanneskeitto
PunajuurikeittoKananmunatonKasvisruokaAlkuruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto
  • 08.09.202108:10
    Viiden jälkeen

    Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Palsternakka-punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Valkosipulinen punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Puolalainen punajuurikeitto