Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

Tämän kuuluisan punajuurikeiton nimi on borssi, ja se on ihana tarjoilukeitto. Se on värikäs, ruokaisa ja maukas. Tarjoile hapankermanokareen kera.

Neljälle

  • 400 g punajuuria
  • 1 keltasipuli
  • purjon valkoinen osa
  • 200 g keräkaalia
  • 200 g porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 l kasvislientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • ranskankermaa
  • persiljaa tai tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, sipuli, porkkana ja selleri. Puhdista ja huuhdo kaali ja purjo.

2. Raasta puolet punajuurista sekä sipuli, valkosipuli, porkkana, selleri ja kaali karkeasti. Viipaloi purjo ohuesti.

3. Sulata voi kattilassa ja paista suikaloidut kasvikset miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Lisää liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto huolellisesti. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Keitä hiljalleen kunnes kasvikset ovat pehmenneet, 10-15 minuuttia.

4. Raasta loput punajuuret hienosti ja siivilöi mehu. Lisää 1 dl punajuurimehua keittoon juuri ennen tarjoilua, se antaa keitolle hienon, punaisen värin.

5. Kaada soppa kuumille lautasille, koristele hienonnetulla persiljalla tai tuoreella timjamilla sekä nokareella ranskankermaa tai muuta hapankermaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!