Vegesandwich portobello-sienen kera

Moderni ja herkullinen versio klassisesta tuplavoileivästä.

Neljälle

  • 12 viipaletta karkeaa maalaisleipää
  • 2 isoa portobello-sientä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 1/4 dl majoneesia
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • 1 pieni kurkku
  • 1 avokado
  • 85 g gruyèrejuustoa (n. 2,5 dl)
  • 2 ½ dl rucolaa
  • 5 dl alfa-alfaituja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja kajenne sekä suola ja pippuri. Siirrä viileään.

2. Poista portobelloista jalka ja laita hatut leivinpaperilla peitetylle pellille. Penslaa hatut molemmilta puolilta oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda sieniä uunissa 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Anna niiden jäähtyä ja viipaloi ne ohuesti.

3. Paahda leivät molemmilta puolilta. Viipaloi kurkku ohuelti ja vinosti. Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi malto. Laita työpöydälle neljä leipäviipaletta ja voitele ne majoneesilla. Jaa avokadosiivut ja sirottele päälle juustoraastetta. Voitele neljä leipäviipaletta majoneesilla molemmilta puolilta ja laita sandwichien päälle. Laita päälle vielä rucolaa, kurkkua, portobellosuikaleita ja ituja. Laita vielä päälle viimeiset leipäsiivut, paina kevyesti ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja