Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vegesandwich portobello-sienen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Moderni ja herkullinen versio klassisesta tuplavoileivästä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Neljälle

  • 12 viipaletta karkeaa maalaisleipää
  • 2 isoa portobello-sientä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 1/4 dl majoneesia
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ maustemittaa kajennepippuria
  • 1 pieni kurkku
  • 1 avokado
  • 85 g gruyèrejuustoa (n. 2,5 dl)
  • 2 ½ dl rucolaa
  • 5 dl alfa-alfaituja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita majoneesi, sinappi, sitruunamehu ja kajenne sekä suola ja pippuri. Siirrä viileään.

2. Poista portobelloista jalka ja laita hatut leivinpaperilla peitetylle pellille. Penslaa hatut molemmilta puolilta oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda sieniä uunissa 15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Anna niiden jäähtyä ja viipaloi ne ohuesti.

3. Paahda leivät molemmilta puolilta. Viipaloi kurkku ohuelti ja vinosti. Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi malto. Laita työpöydälle neljä leipäviipaletta ja voitele ne majoneesilla. Jaa avokadosiivut ja sirottele päälle juustoraastetta. Voitele neljä leipäviipaletta majoneesilla molemmilta puolilta ja laita sandwichien päälle. Laita päälle vielä rucolaa, kurkkua, portobellosuikaleita ja ituja. Laita vielä päälle viimeiset leipäsiivut, paina kevyesti ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Nizzan leipäPaahtoleivät päärynä- ja homejuustopäällysteinValkosipuli-tillitoast ja aioliGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaAvokadoa ja scampejaGorgonzola-krostinit
SandwichVälipalatPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sandwich
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tummat ja vaaleat sandwichit

  • 13.08.201507:28
    Club sandwich

    Kana-pekonisandwich ja vesimeloni-fetasalaatti

  • 03.04.201407:04
    Makuja ja Elämää

    Grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Pekoni-banaani-sandwich

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohisandwichit