Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikkakääröt kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 700 g vasikan sisäpaistia
  • 4 maustekurkkua
  • 1 porkkana
  • 3 rkl hunajasinappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 8 pekoniviipaletta
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kanalientä
  • 3 dl kermaa
  • 1 rkl sinihomejuustoa muruina
  • 1 sardellifilee
  • 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 1 rkl maissitärkkelystä + vesitilkka

Koristeluun

  • lehtipersiljaa

Tarjoiluun

  • perunasosetta
  • puolukkasurvosta

Lisäksi

  • puisia cocktailtikkuja
  • (hammastikut eivät yleensä kestä)

Valmistusohje

1. Halkaise maustekurkut pitkittäin. Kuori porkkana ja paloittele karkeasti. Kuori ja hienonna sipuli. Levitä lihaviipaleet työlaudalle, levitä niille sinappia ja mausta suolalla ja pippurilla. Jaa pekoni- ja kurkkuviipaleet vasikkaviipaleiden päälle ja kääri rullalle. Kiinnitä puutikuilla.

2. Ruskista kääryleitä voissa ja nosta sitten pannulta. Nostoa sipulisilppu ja porkkanapalat pannulle ja kuullota voissa 3 minuuttia. Nosta lihakääryleet takaisin pannulle, lisää kanaliemi ja kiehauta. sulje kansi ja anna hautua miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Nosta sitten lihakääröt ja vihannekset liemestä reikäkauhalla ja pidä ne lämpiminä.

Lihakääryleitä kermakastikkeessa on tarjottu perinteisesti kodeissa sunnuntaipäivällisellä. Tässä muunnoksessa kastike on kuitenkin mausteisempi kuin perinteinen. Perunasose ja puolukkasurvos ovat onnen omiaan tähän tilanteeseen.

3. Murenna sinihomejuusto ja silppua sardellifilee hienoksi. Kaada kerma paistoliemeen ja lisää myös juusto, sardellihake ja hyytelö. Sekoita ja anna kiehahtaa. anna poreilla 2 minuuttia ja maista, tarvitaanko lisää mausteita. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Hauduta, kunnes kastike paksuuntuu. Siivilöi kastike lihakääryleiden päälle,koristele persiljalla ja tarjoile ohessa perunasosetta ja puolukkasurvosta.

Lisää aiheesta:

Kalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden keraLohi-savoijinkaalitorttuPaahdettu paprikakeittoJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraLammascurryleipä ja minttujogurttiValkosipulisilavoitu häränfilee perunapedillä
VasikanpaistiKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet