Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikkablanquette curryn ja kapristen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1 kg vasikanrintaa tai -lapaa ilman luita
  • 1 salottisipuli
  • 2 porkkanaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1 tl currya
  • 3 dl lihan keitinlientä
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 250 tuoretta pinaattia
  • 2 tl voita
  • 3 rkl kapriksia
  • raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2x2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele salottisipuli ja porkkanat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi, nosta liha kattilaan ja anna kiehua uudestaan. Kaada liha lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese kattila, laita liha uudestaan siihen ja täytä kylmällä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolella, lisää liemeen pippurit, laakerinlehti, suola ja porkkanat. Keitä noin 1 tunti, tai kunnes liha on mureaa. Nosta liha ja porkkanat liemestä ja pidä lämpimänä. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on 6-7 dl ja siivilöi se. Ota erilleen 3 dl kastiketta varten.

2. Kastike: Sulata voi ja paista siinä currya hetki. Ota kasari liedeltä ja lisää jauhot. Nosta takaisin liedelle ja kaada joukkoon keitinliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja anna kastikkeen poreilla hiljaa 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja puristetulla sitruunamehulla.

3. Pese sitruuna ja raasta kuori. Perkaa pinaatit ja paista nopeasti voissa. Nosta pinaatti tarjoiluvadille, ja nosta liha, porkkanat ja kaprikset päälle. Kaada lopuksi kastiketta päälle ja koristele sitruunankuorella. Tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen vasikkamuhennosTilliliha lampaastaNormandian pataVitello tonnatoLammasta sitruunakastikkeessaKeitetty, tuore häränrinta piparjuurikastikkeella
VasikanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Blanquette on keitettyä lihaa, joka on peitetty paksulla valkokastikkeella. Tämä on oikeaa vanhanajan ranskalaista kotiruokaa. Keitetyt perunat maistuvat lisäkkeenä. Ja varmasti lasillinen punaviiniä.

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet