Vasikkablanquette curryn ja kapristen kera
Blanquette on keitettyä lihaa, joka on peitetty paksulla valkokastikkeella. Tämä on oikeaa vanhanajan ranskalaista kotiruokaa. Keitetyt perunat maistuvat lisäkkeenä. Ja varmasti lasillinen punaviiniä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 kg vasikanrintaa tai -lapaa ilman luita
- 1 salottisipuli
- 2 porkkanaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 tl suolaa
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 tl currya
- 3 dl lihan keitinlientä
- 2 dl kermaa
- 2 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 250 tuoretta pinaattia
- 2 tl voita
- 3 rkl kapriksia
- raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Leikkaa liha 2x2 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele salottisipuli ja porkkanat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi, nosta liha kattilaan ja anna kiehua uudestaan. Kaada liha lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese kattila, laita liha uudestaan siihen ja täytä kylmällä vedellä. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolella, lisää liemeen pippurit, laakerinlehti, suola ja porkkanat. Keitä noin 1 tunti, tai kunnes liha on mureaa. Nosta liha ja porkkanat liemestä ja pidä lämpimänä. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on 6-7 dl ja siivilöi se. Ota erilleen 3 dl kastiketta varten.
2. Kastike: Sulata voi ja paista siinä currya hetki. Ota kasari liedeltä ja lisää jauhot. Nosta takaisin liedelle ja kaada joukkoon keitinliemi vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja anna kastikkeen poreilla hiljaa 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja puristetulla sitruunamehulla.
3. Pese sitruuna ja raasta kuori. Perkaa pinaatit ja paista nopeasti voissa. Nosta pinaatti tarjoiluvadille, ja nosta liha, porkkanat ja kaprikset päälle. Kaada lopuksi kastiketta päälle ja koristele sitruunankuorella. Tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut