Vasikanselyksiä punaviinikastikkeella
Tee vaikutus ja tarjoile vasikanselyksiä eli kyljyksiä. Voit tietenkin tuoda ne tarjolle kermakastikkeen ja hölskytyskurkkujen kera, kuten perinne vaatii, mutta eivät punaviinikastike ja tuoreet vihanneksetkaan hullumpi vaihtoehto ole. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 vasikankyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Punaviinikastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 2 ½ dl punaviiniä
- 2 ½ dl lihalientä
- 1 tl tomaattipyreetä
- 1 tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 1 vihreä paprika
- 2 tomaattia
- 3 pikkusipulia
Valmistusohje
1. Perkaa paprika ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kuori pikkusipulit. Ryöppää sipulit kevyesti suolatussa vedessä ja ota ne valumaan.
2. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulisilppua siinä ruskistamatta. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot. Keitä toisessa kasarissa lihaliemi ja viini. Nosta sipuli-jauhoseoskasari takaisin liedelle ja lisää siihen vähitellen viini-lihaliemiseosta koko ajan sekoittaen. Mausta tomaattipyreellä, soijalla suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Siivilöi kastike ennen tarjoilua.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja paista niitä voissa noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, nosta pikkusipulit ruskistumaan mukaan viime minuuteiksi. Nosta kyljykset pannulta ja pane paprikasuikaleet ja tomaattilohkot paistumaan sipulien kanssa hetkeksi. Tarjoile vihannekset vasikanselyksien ja punaviinikastikkeen kanssa ja lisäksi keitettyä riisiä tai perunaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan