Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanselyksiä punaviinikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 vasikankyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Punaviinikastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 2 ½ dl lihalientä
  • 1 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 1 vihreä paprika
  • 2 tomaattia
  • 3 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Perkaa paprika ja leikkaa suikaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja kuori pikkusipulit. Ryöppää sipulit kevyesti suolatussa vedessä ja ota ne valumaan.

2. Punaviinikastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kasarissa ja kuullota sipulisilppua siinä ruskistamatta. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon jauhot. Keitä toisessa kasarissa lihaliemi ja viini. Nosta sipuli-jauhoseoskasari takaisin liedelle ja lisää siihen vähitellen viini-lihaliemiseosta koko ajan sekoittaen. Mausta tomaattipyreellä, soijalla suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen poreilla miedolla lämmöllä 5 minuuttia silloin tällöin sekoitellen. Siivilöi kastike ennen tarjoilua.

Tee vaikutus ja tarjoile vasikanselyksiä eli kyljyksiä. Voit tietenkin tuoda ne tarjolle kermakastikkeen ja hölskytyskurkkujen kera, kuten perinne vaatii, mutta eivät punaviinikastike ja tuoreet vihanneksetkaan hullumpi vaihtoehto ole. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla ja paista niitä voissa noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, nosta pikkusipulit ruskistumaan mukaan viime minuuteiksi. Nosta kyljykset pannulta ja pane paprikasuikaleet ja tomaattilohkot paistumaan sipulien kanssa hetkeksi. Tarjoile vihannekset vasikanselyksien ja punaviinikastikkeen kanssa ja lisäksi keitettyä riisiä tai perunaa.

Lisää aiheesta:

Vitello tonnato – italialainen vasikanpaistiRanskalainen vasikkamuhennosBurgundin pataPorsaanfileetä madeirakastikkeella ja ruusukaalillaItalialainen vasikanpaisti kasvissuikaileiden keraPorsaanfileetä madeirakastikkeessa
VasikanleikeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanleike
  • 27.01.202012:40
    Wieninleike

    Wieninleike – Kari Aihisen helppo resepti vastustamattomaan klassikkoruokaan

  • 18.02.201300:00
    Porsaanleike

    Oskarinleike

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leike Milanese

  • 18.02.201300:00
    Porsaanlihapata

    Ruotsalainen lihapannu

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vasikan fileet