Vasikanpaistia tonnikalalla

Tämä Vasikanpaisti-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 27.11.2008.

Ainekset

  • 500 g vasikanpaistia
  • 2-3 laakerinlehteä
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 2 l vaaleaa lihalientä
  • suolaa

Kastike

  • 100 g tonnikalaa öljyssä, valutettuna
  • 100 g majoneesia
  • 1 rkl kapriksia
  • Suolaa, valkopippuria
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 tl anjovistahnaa tai 1 file
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

1. Keitä vasikanpaistipala laakerinlehdillä ja kokonaisilla pippureilla maustetussa lihaliemessä noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 58 astetta.

2. Anna jäähtyä folioon ja keittiöliinaan kiedottuna.

3. Leikkaa paistista ohuita siivuja veitsellä tai leikkelekoneella.

4. Sekoita hyvin valutettu tonnikala majoneesiin, lisää kaprikset,dinappi,anjovistahna, vesi sitruunanmehu, ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista.

5. Laita lautaselle tai vadille ohuita vasikan viipaleita ja päälle tonnikalakastiketta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!