Vasikanpaistia tonnikalalla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5661794/landscape16_9/515/290/6457bb7dbb3a477dc361198b3d8ffd26/iJ/596760-8110.jpg)
Tämä Vasikanpaisti-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 27.11.2008.
Ainekset
- 500 g vasikanpaistia
- 2-3 laakerinlehteä
- 1 tl kokonaisia valkopippureita
- 2 l vaaleaa lihalientä
- suolaa
Kastike
- 100 g tonnikalaa öljyssä, valutettuna
- 100 g majoneesia
- 1 rkl kapriksia
- Suolaa, valkopippuria
- ½ sitruunan mehu
- 2 tl dijonsinappia
- 1 tl anjovistahnaa tai 1 file
- 2 rkl vettä
Valmistusohje
1. Keitä vasikanpaistipala laakerinlehdillä ja kokonaisilla pippureilla maustetussa lihaliemessä noin 30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 58 astetta.
2. Anna jäähtyä folioon ja keittiöliinaan kiedottuna.
3. Leikkaa paistista ohuita siivuja veitsellä tai leikkelekoneella.
4. Sekoita hyvin valutettu tonnikala majoneesiin, lisää kaprikset,dinappi,anjovistahna, vesi sitruunanmehu, ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista.
5. Laita lautaselle tai vadille ohuita vasikan viipaleita ja päälle tonnikalakastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka