Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanpaisti tillikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen yhteispohjoismainen sunnuntairuoka kautta aikojen saa hieman nykyajan tuuletusta.

Neljälle

  • 800 g vasikanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 porkkanaa
  • 2 kevätsipulia

Tillikastike

  • 3 dl vasikkafondia
  • 2 dl kermaa
  • 1 nippu tilliä
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl etikkaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voita

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero vasikanpaistiin suolaa ja pippuria. Pane se paistoritilälle uunipannu päälle, paina lihaan lämpömittari. Paista uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta (rosa liha) tai 77 astetta (läpikypsä). Se vie noin 50 minuuttia. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa ennen viipalointia.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lanteiksi. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa ne pätkiksi. Ryöppää porkkanat ja sipulit vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota nopeasti voissa juuri ennen tarjoilua.

3. Hienonna tilli oikein pieneksi. Sekoita tillihake fondiin, samoin kerma, sokeri, etikka ja pippuri. Kiehauta juuri ennen tarjoilua ja tipauta sekaan voinokare. Vatkaa kastike vaahtoavaksi. Aseta porkkanaa ja kevätsipulia lautasille pediksi, nosta niiden päälle paistisiivut ja valuta kastiketta ympärille. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.

Lisää aiheesta:

Italialainen lampaanpaistiEnglantilainen paahtopaistiPääsiäisen lammaspaistiPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutLampaanpaisti pääsiäiseksiNaudanpaisti kermakastikkeessa
VasikanpaistiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Vasikanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maijan Vitello tonnato

  • 18.02.201300:00
    Lammasta

    Perinteinen tilliliha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Vasikanpaistia tonnikalalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Vitello tonnato – italialainen vasikanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt vasikankääryleet