Vasikanpaisti tillikastikkeessa
Perinteinen yhteispohjoismainen sunnuntairuoka kautta aikojen saa hieman nykyajan tuuletusta.
Neljälle
- 800 g vasikanpaistia
- suolaa ja valkopippuria
- 2 porkkanaa
- 2 kevätsipulia
Tillikastike
- 3 dl vasikkafondia
- 2 dl kermaa
- 1 nippu tilliä
- 4 rkl sokeria
- 2 rkl etikkaa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl voita
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero vasikanpaistiin suolaa ja pippuria. Pane se paistoritilälle uunipannu päälle, paina lihaan lämpömittari. Paista uunissa, kunnes sisälämpötila on 72 astetta (rosa liha) tai 77 astetta (läpikypsä). Se vie noin 50 minuuttia. Anna lihan vetäytyä alumiinifoliossa ennen viipalointia.
2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lanteiksi. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa ne pätkiksi. Ryöppää porkkanat ja sipulit vähäsuolaisessa vedessä. Kuullota nopeasti voissa juuri ennen tarjoilua.
3. Hienonna tilli oikein pieneksi. Sekoita tillihake fondiin, samoin kerma, sokeri, etikka ja pippuri. Kiehauta juuri ennen tarjoilua ja tipauta sekaan voinokare. Vatkaa kastike vaahtoavaksi. Aseta porkkanaa ja kevätsipulia lautasille pediksi, nosta niiden päälle paistisiivut ja valuta kastiketta ympärille. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan