Vasikanmaksaa, pekonia ja kapriksia

Tämä on todellinen klassikko, yksinkertainen, nopea ja maukas. Grillaa maksa grillipannussa tai ulkogrillissä.

Neljälle

  • 600 g vasikanmaksaa
  • 8 viipaletta pekonia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 25 g voita
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 nippu persiljaa

Tarjoiluun

  • paistettuja perunoita
  • puolukkahilloa

Valmistusohje

1. Laita pekonit kylmään paistinpannuun, nosta lämpöä ja paista ne rapeiksi omassa rasvassaan. Valuta talouspaperilla. Silppua persilja hienoksi.

2. Leikkaa maksasta kalvot ja suonet. Huuhtele, kuivaa ja leikkaa vajaan sentin viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja taputtele niihin vehnäjauhoa, niin että maksaviipaleille tulee kevyesti puuteroitu pinta.

3. Sipaise pihvit ohuelti öljyllä ja grillaa nopeasti molemmin puolin grillipannulla tai hiiligrillissä. Voit paistaa pihvit myös voissa keskilämpöisellä paistinpannulla. Nosta pihvit lämpimille lautasille yhdessä rapean pekonin kanssa. Paista nopeasti kaprikset voissa ja jaa ne maksan ja pekonin päälle. Sirottele päälle persiljasilppua ja tarjoile heti paistettujen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.