Vasikanmaksaa herkkusienikastikkeessa
Jos olet onnistunut saamaan käsiisi vaaleaa vasikanmaksaa, tämä ruokalaji on nopea tie saavuttaa erittäin elegantti lopputulos.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g vaaleaa vasikanmaksaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl vehnäjauhoa
- 25 g voita
- 4 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 300 g tuoreita herkkusieniä
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Kastikkeeseen
- 1 rkl valkoviiniä
- 2 dl lihalientä
Tarjoiluun
- keitettyä perunaa
- salaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niille vehnäjauhoa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista viipaleita kevyesti voissa pannulla yhdessä salottisipulien kanssa ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Riittää, että paistat maksaviipaleita vajaan minuutin kummaltakin puolelta. Ota lihat pannulta ja pidä lämpimänä.
2. Laita herkkusieniviipaleet pannulle ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon viini ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon hieman, maista ja mausta.
3. Kaada kastike maksaviipaleille ja tarjoile lämpimiltä lautasilta keitettyjen perunoiden ja rapean vihersalaatin kanssa. Hieman persiljasilppua ripoteltuna ruoan päälle näyttää hauskalta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti