Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikanmaksaa herkkusienikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos olet onnistunut saamaan käsiisi vaaleaa vasikanmaksaa, tämä ruokalaji on nopea tie saavuttaa erittäin elegantti lopputulos.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g vaaleaa vasikanmaksaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 25 g voita
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Kastikkeeseen

  • 1 rkl valkoviiniä
  • 2 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • salaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niille vehnäjauhoa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista viipaleita kevyesti voissa pannulla yhdessä salottisipulien kanssa ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Riittää, että paistat maksaviipaleita vajaan minuutin kummaltakin puolelta. Ota lihat pannulta ja pidä lämpimänä.

2. Laita herkkusieniviipaleet pannulle ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon viini ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon hieman, maista ja mausta.

3. Kaada kastike maksaviipaleille ja tarjoile lämpimiltä lautasilta keitettyjen perunoiden ja rapean vihersalaatin kanssa. Hieman persiljasilppua ripoteltuna ruoan päälle näyttää hauskalta.

Lisää aiheesta:

Ankkaa rypälekastikkeessaPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Merikrottimedaljongit pekonikääreessäGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaLoistokas tournedosKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen kera
MaksaaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera