Vasikanmaksaa herkkusienikastikkeessa

Jos olet onnistunut saamaan käsiisi vaaleaa vasikanmaksaa, tämä ruokalaji on nopea tie saavuttaa erittäin elegantti lopputulos.

Neljälle

  • 600 g vaaleaa vasikanmaksaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 25 g voita
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Kastikkeeseen

  • 1 rkl valkoviiniä
  • 2 dl lihalientä

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • salaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Viipaloi herkkusienet. Leikkaa maksa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele niille vehnäjauhoa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista viipaleita kevyesti voissa pannulla yhdessä salottisipulien kanssa ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Riittää, että paistat maksaviipaleita vajaan minuutin kummaltakin puolelta. Ota lihat pannulta ja pidä lämpimänä.

2. Laita herkkusieniviipaleet pannulle ja kuullota muutama minuutti. Kaada joukkoon viini ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon hieman, maista ja mausta.

3. Kaada kastike maksaviipaleille ja tarjoile lämpimiltä lautasilta keitettyjen perunoiden ja rapean vihersalaatin kanssa. Hieman persiljasilppua ripoteltuna ruoan päälle näyttää hauskalta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.