Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen

Hellapoliisi / Kati Jaakonen
Julkaistu 24.04.2017 13:28

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 4 l vettä
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g sokeria
  • 1-2 sitruunan puristettu mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala) + pieni tilkka vettä

Pulloihin

  • sokeria
  • rusinoita

Valmistusohje

Perinteisen siman valmistusohje: 

  1. Laita sokerit isoon kulhoon tai talousämpäriin. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunamehu joukkoon. Jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen.
  2. Anna käydä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.
  3. Laita hyvin pestyihin tai kuumennettuihin pulloihin ripaus sokeria pohjalle ja muutama rusina per pullo. Muista, että suljte pullojen korkit vain löyhästi, sillä paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa. 
  4. Viileässä sima valmistuu noin viikossa. Huoneenlämmössä aikaa kuluu noin 3 päivää. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
  5. Huom! Kun rusinat nousevat pintaan, sima alkaa olla valmis.

Vappu lähestyy ja mieli tekee itse tehtyä simaa! Vielä ehdit laittaa perinteisen siman käymään. Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan. Voit korvata osan sitruunasta limellä tai appelsiinilla. Hyvää vappua!

Vinkki! Voit lisätä nesteeseen alkuvaiheessa myös hyvin pestyn sitruunan, limen tai appelsiinin raastettuja kuorilastuja. Käytä mieluiten luomuhedelmiä.

Lisää aiheesta:

Perinteisen siman resepti – tällä ohjeella onnistut varmasti!Valmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!SimaInkiväärisimaMarjasimaLime-rosmariinisima
HellapoliisiAlkoholittomat juomatJuomatJuomat

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney