Vaniljasydämet
Vaniljasydämet sopivat mainiosti ystävänpäivään - toki niillä voi yllättää rakkaimpasi koska tahansa! Käytä valmista vaniljakreemiä niin valmistus käy nopeammin.
n. 20 kpl
- 200 g voita
- ¾ dl kidesokeria
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
Täyte
- 3 dl vaniljakreemiä
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Nypi voi, sokeri ja jauhot taikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja laita taikina muovikelmuun käärittynä jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina kevyesti jauhotetulla alustalla ja vuoraa taikinalla pieniä sydänvuokia. Säästä taikinaa kansiksi.
3. Laita jokaiseen vuokaan 1-2 tl vaniljakreemiä. Peitä taikinakansin ja laita vuoat pellille. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Sihtaa jäähtyneiden pikkuleipien päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti