Vaniljalla kuorrutettu porkkanakakku
Tähän klassiseen porkkanakakkuun käytetään raakana raastettuja porkkanoita. Hapan kuorrutus tasapainottaa kakun makeutta. Tarjoa jälkiruokana tai kahvipöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 8-10 annosta
Pohja
- 4 munaa
- 350 g porkkanaraastetta
- 2 1/4 dl öljyä
- 4 1/4 dl jauhoja
- 4½ dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl kanelia
Kuorrutus
- 100 g tuorejuustoa, esim. Philadelphia-juustoa
- 45 g pehmeää voita
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
- hedelmiä tai marjoja
Valmistusohje
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kuumenna 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste kuohkeaksi taikinaksi. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kaneli ja kääntele seos taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
3. Kuorrutus: Vatkaa tuorejuusto, voi, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti