Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaniljaleivos tuoreiden mansikoiden ja pähkinöiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 2 voitaikinalevyä
  • 1 kananmuna
  • leivinpaperia

Vaniljakreemi

  • 3 dl kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 2 rkl kidesokeria
  • 4 rkl maizenaa
  • ¼ vaniljatanko

Koristeluun

  • 20 g kilosuklaata
  • 12 saksanpähkinää
  • 8 tuoretta mansikkaa

Valmistusohje

1. Voitaikinavuoat: Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita voitaikinalevyt leivinpaperille pellille. Ota taikinasta neljä ympyrää esim. lasin avulla. Tee niiden sisään pienemmät ympyrät, josta paistamisen jälkeen tulee kansi. Vatkaa muna kupissa, penslaa taikina munalla. Paista n. 20 minuuttia tai kunnes taikina on kohonnut, saanut hienon värin ja paistunut läpikotaisin.

2. Vaniljakreemi: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää kerma, keltuaiset, sokeri ja maizena, sekoita hyvin. Kuumenna varovaisesti samalla sekoittaen, lisää vaniljatanko. Anna kiehua hyvin hiljaa miedolla lämmöllä, samalla vatkaten, kunnes kreemi saa ilmavan koostumuksen. Poimi vaniljatanko seoksesta, anna kreemin jäähtyä täysin.

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Kasta saksanpähkinät suklaaseen, anna jähmettyä voipaperilla. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Lämmitä voitaikinavuoat uunissa kaksi minuuttia. Irrota kannet. Täytä vaniljakreemillä, koristele mansikoilla ja suklaapähkinöillä. Tarjoile heti.

Itsetehdystä vaniljakreemistä ja vol au ventista eli vannikkeesta valmistettu leivos on todella ammattimainen tarjoiltava. Voit leipoa vannikkeet etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua. Vaniljakreemin voi myös valmistaa etukäteen.

Lisää aiheesta:

Maukkain mansikkapiirakkaVaniljaleivos tuoreiden mansikoiden keraTarteletit vaniljakreemin keraPavlovaMarenkitorttu luumujen ja kiivien keraAprikoosi-vaniljatorttu
LeivoksetMakeat leivonnaisetJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Leivokset
  • 30.11.08:30
    Makeat leivonnaiset

    Pistaasi-sitruunaleivokset

  • 26.10.202012:34
    Hellapoliisi

    Helppo halloween-resepti: Katin lakritsi-aprikoosileivokset

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 23.11.201707:29
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Mazariinileivos

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Kristan "Makea metsä"