Vaniljajäätelöä kolakastikkeella

Jäätelö kolakastikkeen kera on arvostettu lopetus päivälliselle. Nekkulastut tekevät jälkiruoasta juhlavan näköisen.

Neljälle

  • 4 palloa vaniljajäätelöä
  • 4 nekkulastua

Kolakastike

  • 2 dl kermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Kolakastike: Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna porista n. 5 minuuttia. Lisää vaniljasokeri.

2. Lusikoi jäätelö neljään annosmaljaan, koristele nekkulastuin.

3. Lusikoi kuuma kolakastike päälle juuri ennen tarjoilua, tai tarjoile kastike erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.