Vaniljajäädyke nektariineilla
Kesäaikaan voit totta kai tarjoilla jäädykkeen grillipäivällisen jälkiruoaksi. Silloin grillaat nektariinit hiiligrillillä pannun sijaan.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Kuudelle
- 3 munankeltuaista
- 4 rkl tomusokeria
- 2 ½ dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun
- 6 nektariinia
Valmistusohje
1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma hieman kovemmaksi kuin piimä on koostumukseltaan. Sekoita vaniljasokeri ja vatkatut keltuaiset. Lisää kerma munaseokseen. Pakasta 5-6 tuntia pyöreässä, korkeassa vuoassa.
2. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sen sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Halkaise nektariinit ja poista kivet, grillaa ne nopeasti kuumalla pannulla.
3. Asettele kuumat nektariinit jäädykkeen ympärille, tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan