Vaniljajäädyke nektariineilla

Kesäaikaan voit totta kai tarjoilla jäädykkeen grillipäivällisen jälkiruoaksi. Silloin grillaat nektariinit hiiligrillillä pannun sijaan.

Kuudelle

  • 3 munankeltuaista
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 ½ dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun

  • 6 nektariinia

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma hieman kovemmaksi kuin piimä on koostumukseltaan. Sekoita vaniljasokeri ja vatkatut keltuaiset. Lisää kerma munaseokseen. Pakasta 5-6 tuntia pyöreässä, korkeassa vuoassa.

2. Ota jäädyke pakastimesta ja anna sen sulaa jääkaapissa n. 15 minuuttia ennen tarjoilua. Halkaise nektariinit ja poista kivet, grillaa ne nopeasti kuumalla pannulla.

3. Asettele kuumat nektariinit jäädykkeen ympärille, tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!