Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaniljainen rommiluumupiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan vaniljaisen rommiluumupiirakan piirakan voi tehdä kahteen erilaiseen pohjaan.

Ainekset

  • noin 25–30 cm:n piirakkavuoka

Pohja

  • 1 pyöreä piirakkataikinaa, makea (380 g) TAI
  • ½ pkt pullataikinaa (4 kpl levyjä, 500 g)

Täyte

  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 dl vaniljakastiketta
  • 1 dl smetanaa
  • 1 muna
  • 0,5 - 1dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6-8 tuoretta luumua lohkoina tai 1 pss kuivattuja luumuja
  • 3 rkl rommia tai hieman rommiesanssia
  • 75 g mantelilastuja (1 pss)

Valmistusohje

Anna luumulohkojen tai kuivattujen luumujen maustua rommissa ainakin pohjan valmistelun ajan.

Piirakkataikinapohja:

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Pullataikinapohja:

Sulata pullataikina levyt erillään. Nipistä sulaneet taikinalevyt reunoistaan yhteen niin, että saat sopivan pohjan piirakkavuokaan. Tee piirakkaan pienet reunat venyttämällä taikinaa vuoan reunoille. Anna pullapohjan kohota paksuudeltaan kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisessa uunissa tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä.

Täyte:

Levitä piirakkapohjalle valutetut rommiluumulohkot renkaan muotoon. Sekoita vaniljarahkaan smetana, muna ja vaniljasokeri sekä luumuista valutettu rommi. Kaada se luumujen päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kauniin väriseksi.

Piirakkataikinapohja paistetaan alimmalla tasolla ja pullataikinapohjainen piirakka paistetaan uunin keskitasolla. Myös piirakkavuoan materiaali ja koko piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi ja paksupohjaisempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Lisää aiheesta:

Mansikka-kaurakeksikakkuVuohenjuusto-kinkkupiirakkaRaparperipiirakka valkosuklaallaRommi-luumupiirakkaSatokauden rommirusinapiirakkaKuningatar-pullaneliöt
LuumupiirakkaMakeat leivonnaisetAntti VahteraHuomenta SuomiMyllyn ParasVideoreseptitLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Luumupiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumupiiras

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Madeiraluumupiiras kookoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Manteli-luumupiirakka

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Vaniljainen rommiluumupiirakka

  • 18.02.201300:00
    Hedelmäpiirakka

    Rommi-luumupiirakka