Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vaniljainen kurpitsapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Uuden Makuja-kokin Krista Niiniharjun herkullinen kurpitsapiirakka kruunaa halloweenjuhlat. Tästä piirakasta riittää herkkua yli kymmenelle vieraalle.

Ainekset

  • (12 annosta)

Pohja

  • Valmis pakastemurotaikina (400 g)

Pähkinäkerros

  • 2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä

Kurpitsatäyte

  • 5 dl kurpitsaa soseutettuna
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl suolaa

Tarjoiluun

  • vaahterasiirapilla maustettua (kevyt)kermavaahtoa

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Kaada pähkinärouhe piirakkapohjan päälle. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Koverra hedelmämalto ja paloittele kattilaan, jossa on tilkka vettä. Keitä pehmeäksi, valuta ylimääräinen neste lävikössä.

Soseuta kurpitsa ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada pähkinäkerroksen päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valmis piirakka on tasaisen hyytynyt ja kauniin värinen. Anna kypsän piirakan jäähtyä rauhassa ja leikkaa se vasta täysin jäähtyneenä paloiksi.

Tarjoa vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Lisää aiheesta:

Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksiKurpitsapiirakkaHelppo mantelinen omenapiirasPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraKinkku-päärynäpiirakkaOmenarulla
KasvispiirakkaHedelmäpiirakkaMakujaSadonkorjuuHalloweenVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispiirakka
  • 25.12.202409:00
    Suolaiset piirakat

    Helpot feta-hillopiirakat

  • 30.08.202415:38
    Kesäkurpitsa

    Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat

  • 02.05.202312:11
    Suolaiset piirakat

    Kuningas Charlesin kruunajaispiirakka

  • 18.09.202012:41
    Suolaiset piirakat

    Salaattipiirakka – kun suolainen piirakka ja salaatti yhdistyvät täydelliseksi herkuksi

  • 11.11.201909:38
    Leivonta

    Siemennäkkäripiirakka