Vaniljainen kurpitsapiirakka
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5652962/landscape16_9/515/290/856bb0de9e2fdf38b64164a9cc09f612/Bw/824498-9033.jpg)
Uuden Makuja-kokin Krista Niiniharjun herkullinen kurpitsapiirakka kruunaa halloweenjuhlat. Tästä piirakasta riittää herkkua yli kymmenelle vieraalle.
Ainekset
- (12 annosta)
Pohja
- Valmis pakastemurotaikina (400 g)
Pähkinäkerros
- 2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä
Kurpitsatäyte
- 5 dl kurpitsaa soseutettuna
- 4 kananmunaa
- 2 dl vaniljarahkaa
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- ripaus jauhettua neilikkaa
- 0,5 tl suolaa
Tarjoiluun
- vaahterasiirapilla maustettua (kevyt)kermavaahtoa
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Kaada pähkinärouhe piirakkapohjan päälle. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Koverra hedelmämalto ja paloittele kattilaan, jossa on tilkka vettä. Keitä pehmeäksi, valuta ylimääräinen neste lävikössä.
Soseuta kurpitsa ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada pähkinäkerroksen päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valmis piirakka on tasaisen hyytynyt ja kauniin värinen. Anna kypsän piirakan jäähtyä rauhassa ja leikkaa se vasta täysin jäähtyneenä paloiksi.
Tarjoa vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka