Vaniljainen kurpitsapiirakka

Uuden Makuja-kokin Krista Niiniharjun herkullinen kurpitsapiirakka kruunaa halloweenjuhlat. Tästä piirakasta riittää herkkua yli kymmenelle vieraalle.

Ainekset

  • (12 annosta)

Pohja

  • Valmis pakastemurotaikina (400 g)

Pähkinäkerros

  • 2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä

Kurpitsatäyte

  • 5 dl kurpitsaa soseutettuna
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl vaniljarahkaa
  • 1,5 dl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • 0,5 tl suolaa

Tarjoiluun

  • vaahterasiirapilla maustettua (kevyt)kermavaahtoa

Valmistusohje

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Kaada pähkinärouhe piirakkapohjan päälle. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Koverra hedelmämalto ja paloittele kattilaan, jossa on tilkka vettä. Keitä pehmeäksi, valuta ylimääräinen neste lävikössä.

Soseuta kurpitsa ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada pähkinäkerroksen päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valmis piirakka on tasaisen hyytynyt ja kauniin värinen. Anna kypsän piirakan jäähtyä rauhassa ja leikkaa se vasta täysin jäähtyneenä paloiksi.

Tarjoa vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat