Vaniljainen kurpitsapiirakka
Uuden Makuja-kokin Krista Niiniharjun herkullinen kurpitsapiirakka kruunaa halloweenjuhlat. Tästä piirakasta riittää herkkua yli kymmenelle vieraalle.
Ainekset
- (12 annosta)
Pohja
- Valmis pakastemurotaikina (400 g)
Pähkinäkerros
- 2 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä
Kurpitsatäyte
- 5 dl kurpitsaa soseutettuna
- 4 kananmunaa
- 2 dl vaniljarahkaa
- 1,5 dl ruokosokeria
- 1 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- ripaus jauhettua neilikkaa
- 0,5 tl suolaa
Tarjoiluun
- vaahterasiirapilla maustettua (kevyt)kermavaahtoa
Valmistusohje
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohuemmaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla, kunnes se saa hieman väriä. Varo polttamasta pähkinöitä. Kaada pähkinärouhe piirakkapohjan päälle. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Koverra hedelmämalto ja paloittele kattilaan, jossa on tilkka vettä. Keitä pehmeäksi, valuta ylimääräinen neste lävikössä.
Soseuta kurpitsa ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada pähkinäkerroksen päälle. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valmis piirakka on tasaisen hyytynyt ja kauniin värinen. Anna kypsän piirakan jäähtyä rauhassa ja leikkaa se vasta täysin jäähtyneenä paloiksi.
Tarjoa vaahterasiirapilla maustetun kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti