Vanilja-raparperisydämet
Noin 20 kpl
- 1 pkt Myllyn Paras juhlamuro- tai murotaikinaa
Vaniljainen raparperimarmeladi
- 500 g raparperia
- 1 omena
- 1 vaniljatanko
- 6 dl hillosokeria
- 1 - 2 rkl sitruunamehua
- Koristeeksi: tomusokeria
Valmistusohje
Valmista marmeladi. Puhdista raparperit ja pilko kuoritun omenan kanssa kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan mausteeksi. Nosta mukaan myös tangot ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen aluksi kannen alla, jotta raparperit mehustuvat. Poista kansi ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia. Mausta hillo sitruunamehulla ja kaada seos puhtaaseen lasipurkkiin. Peitä kannella ja anna jäähtyä viileässä yön yli. Hillo kiinteytyy kunnolla vasta jäähtyessään.
Kauli sulanut, mieluiten aavistuksen kohmeinen, murotaikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. Ota muotilla sydämiä. Paketista tulee noin 40 sydäntä, muotin koosta riippuen. Asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille hieman irti toisistaan.
Paista pipareita 175-asteisen uunin keskitasolla vaaleiksi, noin 7–8 minuuttia. Varo palamista. Anna jäähtyä. Levitä puolelle määrälle sydämistä ohut kerros marmeladia ja nosta päälle toinen keksi. Sirottele päälle koristeeksi tomusokeria.
Resepti: Arja Savela
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka