Vanhanajan makkarakakku

Makkarakakku on saanut nimensä siitä, että se sisältää samat ainekset, joilla suolet täytetään makkaroiksi. Jos käytät sianmaksaa, saat sen maun miedommaksi liottamalla sitä yön yli maidossa.

Kahdeksalle

  • 400 g vasikan-, naudan- tai sianmaksaa
  • 75 g tuoretta siansivua
  • 1 dl ohraryynejä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 maustemitta meiramia
  • 2 munaa
  • voita vuokaan

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Keitä ohraryynit vedessä noin 15 minuuttia, lisää sitten maito ja keitä vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kuori ja silppua sipuli, paista silppu kullankeltaiseksi voissa. Leikkaa maksa ja siansivu paloiksi ja jauha ne jauhelihaksi. Lisää murekkeeseen sipulisilppu, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon muna, ohraryynipuuro, rusinat, siirappi, timjami ja meirami. Sekoita huolellisesti ja ohenna hieman maidolla, jos on tarvis. Paista koenokare pannulla, maista ja mausta lisää tarvittaessa.

3. Kaada massa voideltuun vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile voisulan ja puolukoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!