Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanajan makkarakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 400 g vasikan-, naudan- tai sianmaksaa
  • 75 g tuoretta siansivua
  • 1 dl ohraryynejä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 maustemitta meiramia
  • 2 munaa
  • voita vuokaan

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Keitä ohraryynit vedessä noin 15 minuuttia, lisää sitten maito ja keitä vielä 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Kuori ja silppua sipuli, paista silppu kullankeltaiseksi voissa. Leikkaa maksa ja siansivu paloiksi ja jauha ne jauhelihaksi. Lisää murekkeeseen sipulisilppu, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon muna, ohraryynipuuro, rusinat, siirappi, timjami ja meirami. Sekoita huolellisesti ja ohenna hieman maidolla, jos on tarvis. Paista koenokare pannulla, maista ja mausta lisää tarvittaessa.

3. Kaada massa voideltuun vuokaan. Paista uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoile voisulan ja puolukoiden kanssa.

Makkarakakku on saanut nimensä siitä, että se sisältää samat ainekset, joilla suolet täytetään makkaroiksi. Jos käytät sianmaksaa, saat sen maun miedommaksi liottamalla sitä yön yli maidossa.

Lisää aiheesta:

Smoolantilainen karkea maksapasteijaJouluinen maksapasteijaMaksaa ja perunamuhennostaUunilammascurryKreikkalainen moussakaVasikkapyyt
MaksaaKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera