Vanhanajan kanaa

Padassa paistetusta kanasta ja ihanan kermaisesta kastikkeesta saa aterian, joka maistuu taatusti ruokapöydän ympärille kokoontuneelle joukolle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. Etikkakurkut, hyvä marjahyytelö tai kevyesti keitetyt sokeriherneet ovat myös oivallisia lisukkeita.

6 annosta

  • 2 pakastettua kananpoikaa
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna
  • 50 g voita
  • 5 dl kanalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipuli. Pese ja viipaloi sitruuna. Sulata voi. Mausta kananpojat suolalla ja pippurilla ja täytä ne persiljalla, sipulilla ja sitruunalla. Pane kanat voideltuun uunivuokaan, sivele ne lopulla voilla ja nosta vuoka uuniin. Kananpojat kypsyvät runsaassa tunnissa.

2. Kiehauta kanaliemi. Kaada noin 20 minuuttia ennen kypsennysajan loppua puolet liemestä kananpoikien päälle. Ota lihan kypsyttyä vuoka uunista, kaada kaikki neste lintujen sisältä vuokaan ja kiedo linnut folioon, jotta ne pysyvät lämpiminä.

3. Kastike: Kaada paistinneste kattilaan. Kaada loppu kanaliemi vuokaan ja raaputa puulusikalla kaikki herkkupalat pohjalta. Kaada liemi kattilaan ja keitä sitä kokoon, kunnes nestettä on noin puolet alkuperäisestä määrästä. Anna kerman kiehua hiljalleen sakeaksi toisessa kattilassa. Kaada liemi kerman joukkoon, sekoita ja kiehauta, kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike ja pidä se lämpimänä. Paloittele kananpojat ja tarjoa ne kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!