Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanajan kanaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

6 annosta

  • 2 pakastettua kananpoikaa
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 sipuli
  • 1 sitruuna
  • 50 g voita
  • 5 dl kanalientä
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja halkaise sipuli. Pese ja viipaloi sitruuna. Sulata voi. Mausta kananpojat suolalla ja pippurilla ja täytä ne persiljalla, sipulilla ja sitruunalla. Pane kanat voideltuun uunivuokaan, sivele ne lopulla voilla ja nosta vuoka uuniin. Kananpojat kypsyvät runsaassa tunnissa.

2. Kiehauta kanaliemi. Kaada noin 20 minuuttia ennen kypsennysajan loppua puolet liemestä kananpoikien päälle. Ota lihan kypsyttyä vuoka uunista, kaada kaikki neste lintujen sisältä vuokaan ja kiedo linnut folioon, jotta ne pysyvät lämpiminä.

3. Kastike: Kaada paistinneste kattilaan. Kaada loppu kanaliemi vuokaan ja raaputa puulusikalla kaikki herkkupalat pohjalta. Kaada liemi kattilaan ja keitä sitä kokoon, kunnes nestettä on noin puolet alkuperäisestä määrästä. Anna kerman kiehua hiljalleen sakeaksi toisessa kattilassa. Kaada liemi kerman joukkoon, sekoita ja kiehauta, kunnes kastike on sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike ja pidä se lämpimänä. Paloittele kananpojat ja tarjoa ne kastikkeen kanssa.

Padassa paistetusta kanasta ja ihanan kermaisesta kastikkeesta saa aterian, joka maistuu taatusti ruokapöydän ympärille kokoontuneelle joukolle. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. Etikkakurkut, hyvä marjahyytelö tai kevyesti keitetyt sokeriherneet ovat myös oivallisia lisukkeita.

Lisää aiheesta:

Paistettu broileri kermakastikkeessaKalapullat currykastikkeessaEnglantilainen paahtopaistiNaudanpaisti kermakastikkeessaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaPaistettu hanhi
KanaaKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa
  • 31.03.202010:56
    Broileri

    Helppo cashew-kanakastike

  • 18.10.201708:52
    Kari Aihinen

    KFC-kanaa ja sriracha-majoneesia á la Kari Aihinen

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Bressen kana

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kuskusia, kanaa ja lammasta

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Kylmä kanavati