Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vanhanajan joulumakkara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeilepa kotitekoisten joulumakkaroiden valmistamista! Resepti on tässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

5 kg makkaraa

  • 2 kg rasvatonta sianlihaa
  • 1 kg silavaa
  • 1 kg keitettyjä, kylmiä perunoita
  • 1 3/4 l keitettyä, kylmää maitoa
  • ½ litraa lihalientä
  • 3-4 rkl suolaa
  • 1 ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 2 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 hyppysellistä kanelia
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 5-6 metriä kiemuraista suolta

Suolaseos

  • 1 tl salpietaria
  • 3 ½ rkl suolaa
  • 3 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Jauha liha kaksi kertaa, toisella kerralla yhdessä perunan ja silavan kanssa. Sekoita massaan perunajauho ja mausteet. Vaivaa seosta ja ohenna maidolla ja lihaliemellä vähän kerrallaan. Keitä pieni koenokare massaa suolatussa vedessä, maistele tarkoin ja säädä mausteutus kohdalleen.

2. Täytä suolet makkaramassalla melko löysästi. Sido makkaran päät kunnollisesti.

3. Hiero makkaraan suolaseosta ja pane kylmään vuorokaudeksi. Jos haluat säilyttää kypsentämätöntä makkaraa kauemmin, se on pakastettava tai pantava suolaliemeen.

Lisää aiheesta:

Itsetehty lenkkimakkara juuresten keraJoulumakkaraJoulumausteinen makkaraKevyt lihapullapataPerinteinen hapanpaistiRullasyltty
Keitetty makkaraLisäkeruoatKananmunatonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty makkara
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hanhenmaksamakkara

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Itsetehty lenkkimakkara juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Joulumakkara

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Joulumausteinen makkara

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitetyt makkarat