Valkoviinissä haudutettua maksaa

Tämä on klassinen maksaresepti, jossa olemme vaihtaneet tavallisen paistoliemikastikkeen sipuliin ja valkoviiniin. Maksa on muuten herkkuruoka. Voit käyttää tavallista nuoren naudan maksaa, mutta parhaimman ruoan saat vasikanmaksasta. Tarjoile uusien perunoiden tai tavallisten keitettyjen perunoiden kanssa.

Neljälle

  • 600 g viipaloitua vasikanmaksaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 25 g kapriksia
  • 1 keltasipuli
  • 8 viipaletta pekonia
  • vehnäjauhoja paneeraukseen
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • voita/margariinia paistamiseen

Valmistusohje

1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi paistinpannussa aika kuumalla pannulla, valuta talouspaperilla. Älä kaada pannulta rasvaa pois. Hienonna sipuli, mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla. Kääntele viipaleet vehnäjauhoissa ja mausta ripauksella suolaa ja vastajauhettua valkopippuria.

2. Paista maksa miedolla lämmöllä pekonirasvassa ja nokareessa voita n. 30 sekuntia molemmin puolin. Lisää sipuli ja kaprikset sekä viini. Anna kuumeta kiehuvaksi nopeasti ja keitä 1 minuutti, ei enempää.

3. Nosta maksaviipaleet pannusta ja keitä liemi kokoon kunnes n. ½ dl on jäljellä. Asettele maksaviipaleet lämpimälle vadille. Aseta pekonisiivut päälle ja kaada liemi päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.