Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkoviinissä haudutettua maksaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g viipaloitua vasikanmaksaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 25 g kapriksia
  • 1 keltasipuli
  • 8 viipaletta pekonia
  • vehnäjauhoja paneeraukseen
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • voita/margariinia paistamiseen

Valmistusohje

1. Paista pekoniviipaleet rapeiksi paistinpannussa aika kuumalla pannulla, valuta talouspaperilla. Älä kaada pannulta rasvaa pois. Hienonna sipuli, mausta maksaviipaleet suolalla ja pippurilla. Kääntele viipaleet vehnäjauhoissa ja mausta ripauksella suolaa ja vastajauhettua valkopippuria.

2. Paista maksa miedolla lämmöllä pekonirasvassa ja nokareessa voita n. 30 sekuntia molemmin puolin. Lisää sipuli ja kaprikset sekä viini. Anna kuumeta kiehuvaksi nopeasti ja keitä 1 minuutti, ei enempää.

3. Nosta maksaviipaleet pannusta ja keitä liemi kokoon kunnes n. ½ dl on jäljellä. Asettele maksaviipaleet lämpimälle vadille. Aseta pekonisiivut päälle ja kaada liemi päälle.

Tämä on klassinen maksaresepti, jossa olemme vaihtaneet tavallisen paistoliemikastikkeen sipuliin ja valkoviiniin. Maksa on muuten herkkuruoka. Voit käyttää tavallista nuoren naudan maksaa, mutta parhaimman ruoan saat vasikanmaksasta. Tarjoile uusien perunoiden tai tavallisten keitettyjen perunoiden kanssa.

Lisää aiheesta:

Nieriää heravoin ja valkoviinin keraSkoonelainen palapaistiMaksaa ja perunamuhennostaSuutarinlaatikkoVasikanmaksaa, pekonia ja kapriksiaVasikanpaisti tillikastikkeessa
MaksaaAlkuruoatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksaa
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Grillatut maksipihvit peston kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan makkarakakku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Liekitetyt maksapihvit, haudutettua sipulia sekä puolukka-kardemummasurvosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksaa ja perunamuhennosta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Maksapihvit omenan ja sipulin kera