Valkosuklaasydän-muffinit
Herkulliset suklaamuffinit helpottavat makean nälkää! Näihin muffineihin käytetään sekä valkoista että tummaa suklaata. Kerman voi korvata smetanalla, kevyemmällä piipämmä tai esim. soijakermalla.
15-20 kpl
- 3½ dl karkea tai erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tummaa suklaata rouheena
- 3 munaa
- 1,2 dl juoksevaa margariinia (100 g)
- 2 dl kermaa tai kemavalmistetta
Suklaasydän
- 100 g valkosuklaapaloja (n. 10 palaa)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paina lopuksi jokaisen muffinin keskelle puolikas pala suklaata (tai halutessasi oikein suklaisen, laita kokonainen pala).
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinien koko.
VINKKI: Tee suklaaosuus toisinpäin, käytä taikinan valkosuklaata rouheena ja käytä suklaasydämiin tummaa suklaata.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka