Valkosuklaa-piparminttumousse
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 ½ dl täysmaitoa
- 1 liivatelehti
- 200 g valkosuklaata
- 1 tl piparminttuteetä
- 2 dl kuohukermaa
- koristeeksi esimerkiksi mansikoita, ananasta paloina ja minttua
Valmistusohje
Kiehauta maito ja lisää joukkoon piparminttutee. Anna maustua hetki. Purista liotetusta liivatelehdestä liika vesi pois ja lisää se lämpimään maitoon. Kaada lämmin maito siivilän läpi paloitellun suklaan päälle ja sekoita seosta sauvasekoittimella tai vispilällä kunnes se on tasaista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Nostele kermavaahto suklaaseokseen nuolijaa tai lusikkaa apuna käyttäen. Lusikoi vaahtoa esimerkiksi cocktail-laseihin ja laita kylmään hyytymään noin 2 tunniksi. Tämän moussen voi myös pakastaa tarjoiluastiassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan