Mainos

Valkosuklaa-pääsiäispiirakka

Pääsiäisen keväinen piirakka syntyy maistuvasta Kauramurotaikinasta. Täytteenä ihanassa piirakassa on raikasta mangoa. Turkkilainen paksu jogurtti antaa piirakalle ihanan raikkaan maun.

Ainekset

  • Noin 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 pkt Myllyn Paras Kauramuro-
  • tai Murotaikinaa (400 g)

Täyte

  • 3 dl turkkilaista (paksua) jogurttia
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata rouheena
  • 2 tlk mangoa tai persikkaa (2 tlk säilykettä x 250/400g)
  • mantelilastuja

Valmistusohje

Levitä sulanut murotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita paksu jogurtti, muna ja kylmänä raastettu tai rouhittu valkosuklaa.

Kaada seos piirakkapohjan päälle. Leikkaa mango tai persikka pitkiksi suikaleiksi. Asettele suikaleet kauniisti kehystämään pyöreää muotoa (ruusun terälehtien malliin).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 min kauniin väriseksi.

Koristele mantelilastuilla.

VINKKI: Halutessasi voit jättää pois valkosuklaan, mausta jogurtti tässä tapauksessa sokerilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!