Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosuklaa-mansikkakääretorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäinen kääretorttu syntyy makeista mansikoista ja suussa sulavasta valkosuklaasta.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kääretorttupohja

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
  • ½ dl Myllyn Paras Ohrajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 2-3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
  • 3-4 dl mansikoita ohuina viipaleina

Valkosuklaakermavaahto

  • n. 150 g valkosuklaata tai (mascarpone)tuorejuustoa
  • 1 tlk kuohu- tai vispikermaa ( 2dl)
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • valkosuklaakermavaahtoa
  • 3-4 dl mansikoita
  • (sitruunamelissan lehtiä)

Valmistusohje

Leivo maistuva kääretorttu vehnä- ja ohrajauhoilla. Voit myös käyttää pelkkiä ohrajauhoja, jos haluat välttää vehnää.

Kääretortun täydellinen täyte syntyy aidoista mansikoista tehdystä survoksesta. Tortun päälle levitetään kermavaahtoa, joka saa täyteläisen makunsa valkosuklaasta. Koristele torttu makeilla mansikoilla!

Vatkaa kääretorttupohjaa varten munat vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita hyvään vaahtoon vehnä-ohrajauhoseos, johon on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-10 min kauniin keltaiseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen (1½-3 min). Mikäli käytät tuorejuustoa, hetken pehmennys mikrossa riittää (10-15 sek.). Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen. Kaada hieman jäähtynyt suklaa tai pehmeä tuorejuusto kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti.

Levitä torttulevylle ensin mansikkasurvos ohueksi kerrokseksi ja sitten päälle mansikat ohuina viipaleina tai pieniksi pilkottuina sekä noin 1/3 kermaseoksesta. Rullaa kääretortuksi jättäen sauma alaspäin.

Kaada loppu valkosuklaakermavaahto tortun päälle ja levitä se kauniisti siihen. Koristele mansikoin ja halutessasi sitruunamelissan lehdin.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Cookies and cream -kääretorttuBlue Velvet -täytekakku ItsenäisyyspäiväksiRaparperikääretorttuKarkkikääretorttuSuklaaunelma kääretorttu raparperilla tai marjoillaJuhlakääretorttu
KääretorttuKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kääretorttu
  • 4.5.09:01
    Äitienpäivä

    Mansikkakääretorttu

  • 4.5.09:00
    Äitienpäivä

    Cookies and cream -kääretorttu

  • 28.04.202313:19
    Kakku

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.12.202014:57
    Leivonta

    Marenkikääretorttu klementiinihillokkeella ja hasselpähkinämoussella