Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulisilavoitu häränfilee perunapedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g naudan sisäfileen keskiosaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa valkopippuria
  • 2 maustemittaa mustapippuria
  • 6 valkosipulinkynttä
  • voita paistamiseen
  • 800 g perunoita
  • 10 paistinsipuleita (pikkusipuleita)
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 tomaattia
  • 2 oksaa lehtipersiljaa

Voikastike

  • 2 salottisipulia
  • 2 ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 200 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja sipulit. Halkaise sipulit kahtia. Ruskista perunoita ja sipuleita öljyssä ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista uunissa 20 minuuttia. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Silppua lehtipersiljat.

2. Kuori ja hienonna salottisipulit hienoksi ja kuullota voissa. Kaada päälle viini ja keitä, niin että nesteestä on 1/3 jäljellä. Purista sitruunasta mehu. Tipauta voita nokare kerrallaan kastikkeeseen koko ajan vatkaten. Vuorottele voita ja sitruunamehua, kunnes kastike on sileää ja kiiltävää. Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä.

3. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Puhdista filee, paina siihen syviä viiltoja veitsellä ja työnnä viiltoihin valkosipulia. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria ja ruskista voissa ympäriinsä. Siirrä uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 61-63 astetta (rosa) tai 70 astetta (medium). Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Laita tomaatit ja persiljasilppu perunapedille ja nostele fileeviipaleet niiden päälle. Valuta kaiken ylle voikastiketta.

Lisää aiheesta:

Wokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteenRanskalainen jänispataBurgundin pataYrttipaistettu hirvifileeLämmin kananmaksa- ja parsasalaattiJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin kera
HäränfileeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Härän sisäfilee, voi ja valkosipuli sopivat valtavan hyvin yhteen. Tässä filee silavoidaan valkosipulinkynsillä ja tarjoillaan voikastikkeen kera. Herkulliset pienet perunat ja paistinsipulit ovat hyviä lisäkkeitä.

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee