Valkosipulisilavoitu häränfilee perunapedillä
Härän sisäfilee, voi ja valkosipuli sopivat valtavan hyvin yhteen. Tässä filee silavoidaan valkosipulinkynsillä ja tarjoillaan voikastikkeen kera. Herkulliset pienet perunat ja paistinsipulit ovat hyviä lisäkkeitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g naudan sisäfileen keskiosaa
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 2 maustemittaa mustapippuria
- 6 valkosipulinkynttä
- voita paistamiseen
- 800 g perunoita
- 10 paistinsipuleita (pikkusipuleita)
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 2 tomaattia
- 2 oksaa lehtipersiljaa
Voikastike
- 2 salottisipulia
- 2 ½ dl valkoviiniä
- 2 dl kanalientä
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori perunat ja sipulit. Halkaise sipulit kahtia. Ruskista perunoita ja sipuleita öljyssä ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista uunissa 20 minuuttia. Kalttaa tomaatit ja leikkaa ne kuutioiksi. Silppua lehtipersiljat.
2. Kuori ja hienonna salottisipulit hienoksi ja kuullota voissa. Kaada päälle viini ja keitä, niin että nesteestä on 1/3 jäljellä. Purista sitruunasta mehu. Tipauta voita nokare kerrallaan kastikkeeseen koko ajan vatkaten. Vuorottele voita ja sitruunamehua, kunnes kastike on sileää ja kiiltävää. Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi. Mausta suolalla ja valkopippurilla myllystä.
3. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Puhdista filee, paina siihen syviä viiltoja veitsellä ja työnnä viiltoihin valkosipulia. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria ja ruskista voissa ympäriinsä. Siirrä uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 61-63 astetta (rosa) tai 70 astetta (medium). Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Laita tomaatit ja persiljasilppu perunapedille ja nostele fileeviipaleet niiden päälle. Valuta kaiken ylle voikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa