Valkosipulinen punajuurikeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663442/landscape16_9/515/290/aaa9e840519b0517ccb05a2912ee7c9e/Cd/punajuurikeitto-877.jpg)
Tämä keitto on saanut inspiraationsa venäläisestä keittiöstä ja ruokaisasta borssikeitosta, vaikkakin tämä on yksinkertaisempi muunnos. Lisänä maistuu hienosti smetana- tai ranskankermanokare. Tämä annos on tarkoitettu alkukeitoksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 400 g tuoreita punajuuria
- 1 sipuli
- 50 g kaalia
- 2 perunaa
- 2 rkl voita
- 1 l vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl punaviinietikkaa
Lisäksi
- 2 dl smetanaa tai ranskankermaa
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori perunat ja paloittele. Suikaloi kaali ja kuori valkosipulinkynsi. Pese ja kuori punajuuret ja raasta puolet niistä karkeasti.
2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja kaalia miedolla lämmöllä ja sekoitellen. Lisää vihannesliemi sekä punajuuriraaste ja kuumenna kiehuvaksi. Suolaa ja pippuroi. Keitä hiljaa, kunnes vihannekset pehmenevät, noin 10-15 minuuttia. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää viinietikka.
4. Raasta loput punajuuret hienoksi ja siivilöi mehu. Lisää punajuurimehu keittoon ennen tarjoilua, juuri se antaa keitolle kauniin värin. Tarjoile smetana- tai ranskankermanokareen koristamana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka