Valkosipulinen punajuurikeitto

Tämä keitto on saanut inspiraationsa venäläisestä keittiöstä ja ruokaisasta borssikeitosta, vaikkakin tämä on yksinkertaisempi muunnos. Lisänä maistuu hienosti smetana- tai ranskankermanokare. Tämä annos on tarkoitettu alkukeitoksi.

Neljälle

  • 400 g tuoreita punajuuria
  • 1 sipuli
  • 50 g kaalia
  • 2 perunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 l vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl punaviinietikkaa

Lisäksi

  • 2 dl smetanaa tai ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori perunat ja paloittele. Suikaloi kaali ja kuori valkosipulinkynsi. Pese ja kuori punajuuret ja raasta puolet niistä karkeasti.

2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja kaalia miedolla lämmöllä ja sekoitellen. Lisää vihannesliemi sekä punajuuriraaste ja kuumenna kiehuvaksi. Suolaa ja pippuroi. Keitä hiljaa, kunnes vihannekset pehmenevät, noin 10-15 minuuttia. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää viinietikka.

4. Raasta loput punajuuret hienoksi ja siivilöi mehu. Lisää punajuurimehu keittoon ennen tarjoilua, juuri se antaa keitolle kauniin värin. Tarjoile smetana- tai ranskankermanokareen koristamana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.