Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulinen punajuurikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 400 g tuoreita punajuuria
  • 1 sipuli
  • 50 g kaalia
  • 2 perunaa
  • 2 rkl voita
  • 1 l vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl punaviinietikkaa

Lisäksi

  • 2 dl smetanaa tai ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Kuori perunat ja paloittele. Suikaloi kaali ja kuori valkosipulinkynsi. Pese ja kuori punajuuret ja raasta puolet niistä karkeasti.

2. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia, perunoita ja kaalia miedolla lämmöllä ja sekoitellen. Lisää vihannesliemi sekä punajuuriraaste ja kuumenna kiehuvaksi. Suolaa ja pippuroi. Keitä hiljaa, kunnes vihannekset pehmenevät, noin 10-15 minuuttia. Soseuta keitto ja kaada takaisin kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää viinietikka.

4. Raasta loput punajuuret hienoksi ja siivilöi mehu. Lisää punajuurimehu keittoon ennen tarjoilua, juuri se antaa keitolle kauniin värin. Tarjoile smetana- tai ranskankermanokareen koristamana.

Tämä keitto on saanut inspiraationsa venäläisestä keittiöstä ja ruokaisasta borssikeitosta, vaikkakin tämä on yksinkertaisempi muunnos. Lisänä maistuu hienosti smetana- tai ranskankermanokare. Tämä annos on tarkoitettu alkukeitoksi.

Lisää aiheesta:

Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman keraAppelsiininmakuinen porkkana-broilerikeittoPerunaraguu ja punajuurisoseBorssi – venäläinen punajuurikeittoJuureskeittoKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankerma
PunajuurikeittoKeitotKananmunatonSadonkorjuuKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto
  • 08.09.202108:10
    Viiden jälkeen

    Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Palsternakka-punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Venäläinen punajuurisoppa ranskankerman kera

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Valkosipulinen punajuurikeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Puolalainen punajuurikeitto