Valkosipulimaustettu porsaanseläke ratatouillen kera
Tämä porsaanseläke paistetaan uunissa kahteen kertaan. Ensin se paistetaan kypsäksi, sitten vielä gratinoidaan yrttivoin kera. Ratatouille eli vihannesmuhennos maistuu lihan kera, myös keitetyt perunat sopivat hyvin lisäksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1 ½ kg porsaanseläkettä
- 1 ½ rkl korppujauhoja
Yrttivoi
- 40 g huoneenlämpöistä voita
- ½ keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl ranskalaista sinappia
- ½ tl kuivattua kirveliä
- ½ tl kuivattua rakuunaa
- ½ tl hienonnettua persiljaa
Ratatouille
- 300 g munakoisoa
- 300 g kesäkurpitsaa
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 keltainen paprika
- 2 keltasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa
Lisukkeeksi
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja aseta se uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 70 astetta, n. 1 tunti.
2. Ratatouille: Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika isoiksi kuutioiksi. Paista sipuli oliiviöljyssä. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa, paprika ja tomaattimurska. Puserra mukaan valkosipuli ja mausta timjamilla, laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Anna poreilla miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Hienonna basilika ja lisää se ratatouilleen ennen tarjoilua.
3. Nosta uunin lämpötila 275 asteeseen ja käännä grillivastus päälle. Viipaloi liha ja asettele viipaleet vuokaan. Kuori ja hienonna yrttivoihin tuleva sipuli. Sekoita sipuli, voi ja sinappi ja puserra mukaan valkosipuli. Levitä yrttivoi lihaviipaleille, ripottele päälle korppujauhoja ja gratinoi grillivastuksen alla kunnes voi on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa