Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Valkosipulimaustettu porsaanseläke ratatouillen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudelle

  • 1 ½ kg porsaanseläkettä
  • 1 ½ rkl korppujauhoja

Yrttivoi

  • 40 g huoneenlämpöistä voita
  • ½ keltasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • ½ tl kuivattua kirveliä
  • ½ tl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl hienonnettua persiljaa

Ratatouille

  • 300 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 keltasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemittaa jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta basilikaa

Lisukkeeksi

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja aseta se uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa kunnes sisälämpötila on 70 astetta, n. 1 tunti.

2. Ratatouille: Kuori ja paloittele sipuli. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika isoiksi kuutioiksi. Paista sipuli oliiviöljyssä. Lisää munakoiso, kesäkurpitsa, paprika ja tomaattimurska. Puserra mukaan valkosipuli ja mausta timjamilla, laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Anna poreilla miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Hienonna basilika ja lisää se ratatouilleen ennen tarjoilua.

3. Nosta uunin lämpötila 275 asteeseen ja käännä grillivastus päälle. Viipaloi liha ja asettele viipaleet vuokaan. Kuori ja hienonna yrttivoihin tuleva sipuli. Sekoita sipuli, voi ja sinappi ja puserra mukaan valkosipuli. Levitä yrttivoi lihaviipaleille, ripottele päälle korppujauhoja ja gratinoi grillivastuksen alla kunnes voi on sulanut.

Lisää aiheesta:

Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaaliaKikhernepata kuskusin keraBroccoli-pinaattipullatMarokkolainen pataLasagne kolmella juustolla ja kantarelleillaHellapoliisin savulohilasagne
PorsaanpaistiLisäkeruoatKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tämä porsaanseläke paistetaan uunissa kahteen kertaan. Ensin se paistetaan kypsäksi, sitten vielä gratinoidaan yrttivoin kera. Ratatouille eli vihannesmuhennos maistuu lihan kera, myös keitetyt perunat sopivat hyvin lisäksi.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla