Valkosipulilla ja kastanjalla täytetty kana
Tässä kaikki yhdessä -ruokalajissa luuton kana sulkee sisäänsä riisi-kastanjatäytteen. Sitä on helppo viipaloida, ja kastanjoiden makeus sopii hyvin yksinkertaiseen persiljakastikkeeseen. Luiden poistaminen kanasta on pikkutarkkuutta vaativaa puuhaa. Jos et ole sinut sen kanssa, on parempi pyytää lihakauppiasta tekemään se.
Kuusi annosta
- 1 iso vapaasti kasvanut kana luuttomana ja siivet poistettuna
- Oliiviöljyä päälle valuttamiseen
Täyte
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Puolikas sipuli kuorittuna ja kuutioituna
- 1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja pilkottuna
- 1 sellerinvarsi kuutioituna
- 50 g pinjansiemeniä
- 75 g keitettyjä kuorittuja kastanjoita paloiksi murrettuna
- 100 g keitettyä sekariisiä (esimerkiksi basmati- ja villiriisiä)
- 2 rkl persiljaa pilkottuna
- Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Persiljakastike
- Pieni nippu silopersiljaa
- 1 valkosipulinkynsi kuorittuna
- ½ rkl täysjyväsinappia
- 1–1½ rkl punaviinietikkaa
- 5 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
2. Valmista ensin täyte. Kuumenna iso paistinpannu keskilämmöllä ja lisää loraus öljyä. Soteeraa sipulia neljä minuuttia, lisää valkosipuli ja jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeäå. Lisää selleri, sekoita joukkoon pinjansiemenet ja kastanjat, maista ja mausta hyvin. Lisää keitetty riisi ja persilja, sekoita uudestaan ja tarkista maku.
3. Laita luuton kana työtasolle nahkapuoli alaspäin. Mausta sisäpuoli. Laita täyte keskelle kanaa ja taita sivut sen ympärille. Sido kana narulla määrävälein ja käännä se rintapuoli ylöspäin.
4. Valuta oliiviöljyä kanan pinnalle ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita kana uunivuokaan ja paista tunnin ajan valellen paistinlientä välillä päälle. Alenna sitten lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 15–20 minuuttia, kunnes kana on kauttaaltaan kypsä ja nahka on kullanväristä ja rapeaa. Ota kana uunista ja anna levätä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
5. Tee odotellessa persiljakastike. Hienonna persilja ja valkosipuli. Sekoita persilja, valkosipuli, sinappi ja viinietikka. Lisää oliiviöljy vähitellen vatkaten kastiketta koko ajan paksummaksi.
6. Viipaloi täytetty kana, lusikoi päälle kastike ja tarjoile
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi