Valkosipulileipä

Valkosipulivoilla täytetty lämmin leipä: ei mitään uutta ja ihmeellistä... mutta niin mahdottoman hyvää! Valkosipulileipä on täydellinen valinta aterian alkuun tai hyvän lämpimän ruoan seuraan.

4 annosta

  • 1 patonki
  • 50 g voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl silputtua persiljaa
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 4 alumiinifolioarkkia

Valmistusohje

1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Silppua persilja ja sekoita voihin. Purista joukkoon valkosipulin kynnet, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Kuumenna uuni 275 asteeseen.

2. Leikkaa patonki ensin pitkittäin ja sitten poikittain neljään osaan. Voitele jokainen pala ohuelti valkosipulivoilla. Pane patonkipalojen ylä- ja alapuolet vastakkain.

3. Levitä alumiinifolioarkit. Aseta patonkipala kullekin arkille ja tee paketti. Esivalmistelut voit tehdä tähän asti.

4. Pane paketit uuniin 5-8 minuutiksi. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!