Valkosipulileipä
Valkosipulivoilla täytetty lämmin leipä: ei mitään uutta ja ihmeellistä... mutta niin mahdottoman hyvää! Valkosipulileipä on täydellinen valinta aterian alkuun tai hyvän lämpimän ruoan seuraan.
4 annosta
- 1 patonki
- 50 g voita
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl silputtua persiljaa
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 4 alumiinifolioarkkia
Valmistusohje
1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Silppua persilja ja sekoita voihin. Purista joukkoon valkosipulin kynnet, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Kuumenna uuni 275 asteeseen.
2. Leikkaa patonki ensin pitkittäin ja sitten poikittain neljään osaan. Voitele jokainen pala ohuelti valkosipulivoilla. Pane patonkipalojen ylä- ja alapuolet vastakkain.
3. Levitä alumiinifolioarkit. Aseta patonkipala kullekin arkille ja tee paketti. Esivalmistelut voit tehdä tähän asti.
4. Pane paketit uuniin 5-8 minuutiksi. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti